Home » Azië » China » Guilin, China | Historische Reisgids

Guilin, China | Historische Reisgids

by Steven
Gepubliceerd: Laatste update:

Guilin is een relatieve kleine stad van 700.000 inwoners in de provincie Guangxi. Het is min of meer de toegangspoort tot twee prachtige gebieden in China. Ten oosten van de stad bevindt zich de prachtige regio Yangshuo met zijn karstgebergte, iets wat ook rondom de stad zichtbaar is. En ten noorden van Guilin kun je één van de mooiste rijstvelden van het land vinden, Longsheng Ricefields. En wat betreft Guilin zelf? Hier vind je de prachtige Moon & Sun Pagodes, Elephant Trunk Hill, een paar mooie grotten en Jingjiang Princes’ Palace. Dit paleis ligt in het centrum van de stad en was ooit de residentie van de neef van de eerste Ming keizer (1368-1644). Daarmee is het ouder dan de Verboden Stad. Rondom Jingjiang Princes Palace vind je leuke eettentjes waar je de dag prima kunt afsluiten. Dus op naar Guilin …!

Volgende bestemming in China?


Vanuit Guilin zijn de mogelijkheden voor een volgende bestemming eindeloos. Zo kun je richting het westen voor het prachtige karstgebergte van Yangshuo of richting de grote stad Guangzhou. Voor het noorden ga je richting de Longsheng rijstvelden en naar het authentiek stadje Fenghuang. Voor het zuiden ga je richting de stad Nanning en voor het westen naar Kunming.

Laat een bericht achter

Deze website maakt gebruik van cookies. We nemen aan dat u hier meer akkoord gaat en lees er meer over in het privacybeleid Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Beleid
UA-140023448-1