Home » Azië » China » Visum Mongolië in China | Hoe regel je dat?

Visum Mongolië in China | Hoe regel je dat?

by Steven
Gepubliceerd: Laatste update:

Voor sommige landen in Azië heb je een visum nodig om het land binnen te mogen komen. Dat geldt sinds 2015 voor veel Europese landen (behalve Duitsland: visumvrij) ook voor Mongolië. Het is niet mogelijk dit aan de grens te doen of op het vliegveld, behalve als het om een noodgeval gaat. Gebruik maken van die uitzondering lijkt dus nihil.

Maar wat als je in China zit en je een visum nodig hebt voor Mongolië. Hoe regel je dit? Waar moet ik dan zijn? En hoe makkelijk is het om een visum te regelen? Als antwoord op die laatste vraag zeg ik: behoorlijk makkelijk! Hieronder een uitleg over het regelen van een visum voor Mongolië in Beijing.

Aanvraag visum in 4 stappen

1. Waar moet ik zijn?
2. Wat heb ik nodig voor een visum?
3. Hoe vraag ik een visum aan?
4. Ophalen van het visum

Wel of geen visum voor Mongolië? Via de link van Mongoliavisa.com kom je er achter!

1. Waar moet je wezen?

Het antwoord op deze vraag moet zijn: bij de ambassade van Mongolië. Dat antwoord had je waarschijnlijk wel verwacht, hoewel het ook mogelijk is een Chinees toeristenbureau een visum te laten regelen. In dat geval hoef je alleen maar te wachten. Meestal betaal je dan wel een extra fee.

Het adres van de ambassade is:

2 Xiushui N St, Jian Wai Da Jie, Chaoyang Qu, Beijing Shi, China

Maar gelukkig bestaat er iets dat Google Maps heet en krijg je dan een veel duidelijker beeld waar de ambassade is: Embassy Mongolia Beijing.

2. Wat heb je nodig voor een visum?

Voor een visum voor Mongolië heb je eigenlijk niet heel veel nodig. De volgende zaken dien je mee te nemen:

1. Paspoort

Uiteraard begint het met een paspoort. Een aanvraag voor een visum duurt 4 dagen. Wanneer je op maandag een visum aanvraagt, kun je hem op donderdagmiddag weer ophalen (de vierde dag). Vergeet daarom niet om een kopie van je paspoort te maken. Voor veel attractie’s in Beijing wordt gevraagd naar een identiteitsbewijs. Gelukkig telt een kopie van een paspoort ook en anders kun je altijd een bonnetje laten zien van de ambassade van Mongolië als bewijs.

2. Kopie van het paspoort

Natuurlijk gaat het hier alleen om de eerste pagina (de belangrijkste) van het paspoort. Een kopie is belangrijk en anders word je weggestuurd. Dat gaan zij niet voor je doen.

3. Een pasfoto

Voor elke aanvraag van een visum is minimaal 1 pasfoto nodig. Zo ook hier. Maar een beetje wereldreiziger heeft hiervan toch een aantal meegenomen? En anders kun je altijd wel ergens een pasfoto laten maken.

4. Een creditcard

Voor de uiteindelijke betaling van het visum is een Creditcard nodig. Uiteindelijke kostte het visum iets meer dan 400 yuan ($60 dollar). Volgens mij is het niet gebruikelijk (en niet mogelijk) om cash te betalen, maar zeker weten doe ik dat niet.

Dat was het! Geen letters of invitation, in en uitreistickets. Niks! Klinkt makkelijk toch?

3. Visum Mongolië: de aanvraag

Zoals gezegd duurt een aanvraag voor een visum 4 dagen. Als dag 1 maandag is dan is donderdag de vierde dag!

Formulier invullen…

Elke werkdag (feestdagen uitgezonderd) is het mogelijk een visum aan te vragen bij de ambassade. Dat kan elke ochtend op werkdagen van 9 tot 12 uur bij een groen loket voor de ambassade. Bij aankomst vraag je naar een formulier en vul je deze in met persoonlijke informatie, maar ook waar je verblijft. Mocht je dat niet weten niet getreurd. Vul gewoon een willekeurig adres in of zelfs alleen Ulaanbaatar. Iemand die tegelijk met mij het visum schreef alleen de stad op en 4 dagen later was zijn visum gereed! Maar een adres opschrijven is net iets fijner!

...en tot slot betalen!

Vervolgens geef je alle documenten af, dat wordt gecontroleerd en betaal je het visum bij de medewerker ernaast. Ook dat verloopt redelijk voorspoedig. Alleen de vriendelijkheid van het personeel laat een beetje te wensen over, maar daar moet je maar niks van aan trekken.

Uiteindelijk geeft de baliemedewerker een bon aan je mee en deze is nodig voor het ophalen van het visum.

4. Visum ophalen en op naar Mongolië!

Voor het ophalen van het visum kun je elke dag terecht tussen 16 en 17 uur. Niet eerder en ook niet later. Officieel kan dat alleen op de 4de dag van de aanvraag, maar met een beetje onderhandelingstactiek en bluf zou het misschien eerder kunnen. Maar die garantie durf ik niet te geven.

En dan ben je klaar voor de grote reis naar Mongolië! 30 dagen is het visum geldig. Pak je nu het vliegtuig of neem je de trein? Aangezien mijn reis weer terug naar China ging besloot ik op de heenweg de Internationale trein te nemen en de terugweg met lokaal vervoer te doen. Over die treinreizen lees je meer in het artikel:

Heb jij nog aanvullingen of tips? Laat dan gerust hieronder een bericht achter!

Laat een bericht achter

Deze website maakt gebruik van cookies. We nemen aan dat u hier meer akkoord gaat en lees er meer over in het privacybeleid Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Beleid
UA-140023448-1