Home » Azië » India » Kochi, India | Historische Reisgids

Kochi, India | Historische Reisgids

by Steven
Gepubliceerd: Laatste update:

Kochi is de grootste stad van de deelstaat Kerala. Het heeft een Internationale luchthaven en is daarom het ideale startpunt voor een reis door deze mooie regio in India. Dit is de plek waar de Portugese ontdekkingsreiziger Vasco de Gama in 1524 overleed. De Portugezen, maar ook de Nederlanders en de Engelsen hebben hier een hoop achtergelaten. Zo behoort de Nederlandse begraafplaats in Kochi tot het oudste kerkhof van het land. Breng een bezoek aan Mattancherry Palace of aan de Joodse wijk met de oudste synagoge van India. Kortom: Kochi is een boeiende stad met een aantal indrukwekkende bezienswaardigheden. Op naar Kochi …!

Vervoer – Hoe kom je in Kochi?


Cochin International Airport ligt 28 kilometer ten noorden van het centrum van de Kochi. Het behoort tot één van de vijf grootste vliegvelden van het land en het is de toegangspoort tot de prachtige deelstaat Kerala. Enkele internationale luchtvaartmaatschappijen die op Kochi vliegen zijn Emirates, Qatar Airways, Air Asia en Singapore Airlines.

Ernakulam Junction is het belangrijkste treinstation van de stad. Vanaf dit station vertrekken er treinen richting het zuiden voor enkele bestemmingen in de deelstaat Kerala, zoals Alapphuza, Varkala en richting het zuidelijkste puntje van India, Kanyakumari. Het belangrijkste busstation ligt ten noorden van het treinstation. Hier vertrekken dagelijks vele bussen naar uiteenlopende bestemmingen in India.

Ben je van plan te overnachten in het oude centrum van Kochi? Pak dan de ferry, 2 kilometer ten westen van het treinstation en pak de ferry tussen Enakulam en Fort Kochi.

Meer lezen over India?


Heb jij nog meer tips, opmerkingen of ideeën ver deze reisgids van Kochi in Kerala, India? Laat gerust hieronder een bericht achter.

Laat een bericht achter

Deze website maakt gebruik van cookies. We nemen aan dat u hier meer akkoord gaat en lees er meer over in het privacybeleid Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Beleid
UA-140023448-1