Home » Azië » India » Mysore, India | Historische Stad van de Paleizen | Reisgids

Mysore, India | Historische Stad van de Paleizen | Reisgids

by Steven
Gepubliceerd: Laatste update:

Mysore mag oprecht als één van de mooiste steden van de deelstaat Karanataka genoemd worden. En dat komt vooral door het prachtige paleis dat in het centrum van de stad staat: Mysore Palace. Dit paleis stamt uit 1900 en werd gebouwd nadat het vorige koninklijk verblijf in as opging. Een bezoek aan dit prachtige gebouw mag daarom zeker niet ontbreken. Andere bezienswaardigheden zijn koloniale gebouwen zoals de kerk St. Philomena en de Chamundeshwari Tempel op de heuvel ten zuiden van de stad. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht op Mysore en zijn omgeving. Op naar Mysore …!

Vervoer – Hoe kom je in Mysore?


Mysore ligt in de de deelstaat Karanataka. Het heeft een eigen vliegveld voor binnenlandse vluchten naar o.a. Bangalore, Chennai en Hyderabad. Kom je vanaf Bangalore dan kun je ook de bus nemen. Dagelijks rijden er vele bussen tussen beide steden van de KSRTC (Karnataka State Road Transport Corporation) tussen Mysore Road Satellite Bus Station, in het zuidwesten van Bangalore naar het busstation in Mysore ten noorden van het paleis. Een andere mogelijkheid is de trein tussen beide steden, waardoor je meteen in het centrum van beide steden terecht komt. Nadeel is dat de treinen minder vaak rijden per dag.

Meer lezen over bestemmingen in India?


Heb jij nog meer tips, ideeën en opmerkingen over deze reisgids van Mysore in Karanataka, India? Laat gerust hieronder een bericht achter.

Laat een bericht achter

Deze website maakt gebruik van cookies. We nemen aan dat u hier meer akkoord gaat en lees er meer over in het privacybeleid Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Beleid
UA-140023448-1