Home » Azië » India » Puducherry, India | Oude Hoofdstad van Frans-Indië | Reisgids

Puducherry, India | Oude Hoofdstad van Frans-Indië | Reisgids

by Steven
Gepubliceerd: Laatste update:

Puducherry, ook wel bekend onder de oude naam Pondicherry is een stad in het zuidoosten van India in de deelstaat Tamil Nadu. Het was meer dan 300 jaar de hoofdstad van Frans-Indië, totdat het in 1954 definitief onderdeel van India werd. Het oude centrum van de stad wordt daarom gekenmerkt door oude koloniale gebouwen en kerken. Een interessante bezienswaardigheid is het stadje Auroville, de Stad van de Dageraad. Uniek aan deze plek is dat het een experiment is voor een groep mensen die in ultieme vrede en harmonie met elkaar leven en waar politiek, geloofsovertuiging en nationaliteit niet belangrijk is. Tot slot kun je ook een wandeling maken over de promenade of genieten van het strand. Op naar Puducherry …!

Hoe kom je in Puducherry?


Pondicherry Airport ligt in het noorden van de stad. Vanaf hier vertrekken alleen binnenlandse vluchten, o.a. naar Bangalore en Hyderabad. Een goede manier om de stad te bereiken is met de trein. Deze ligt ten zuiden van de oude stad en treinen vertrekken naar vele bestemmingen in India, waaronder Chennai, Calcutta, Delhi, Mumbai en Kanyakumari. De pondicherry Bus Stand bevindt zich een kilometer ten westen van het oude centrum. Vanaf hier vertrekken regelmatig bussen naar omliggende steden, zoals Chennai en Tiruchirappali.

Meer lezen over India?


Heb jij nog meer tips, ideeën of opmerkingen over Puducherry in Tamil Nadu, India? Laat gerust hieronder een bericht achter.

Laat een bericht achter

Deze website maakt gebruik van cookies. We nemen aan dat u hier meer akkoord gaat en lees er meer over in het privacybeleid Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Beleid
UA-140023448-1