Home » Azië » India » Tiruchirappalli, India | Historische Reisgids

Tiruchirappalli, India | Historische Reisgids

by Steven
Gepubliceerd: Laatste update:

Tiruchirappalli, ook wel Trichy genoemd is een stad van 1 miljoen inwoners in de deelstaat Tamil Nadu in het zuiden van India. Hoewel het geen toeristische bestemming is, heeft deze stad wel degelijk twee bezienswaardigheden die meer dan de moeite waard zijn. Ten eerste kun je een bezoek brengen aan de Sri Ranganatha Swamy Tempel. Deze tempel in het noorden van de Tiruchirappali is bijzonder, omdat het groot is en als een stad in een stad gezien kan worden. Ten tweede moet je tijdens een bezoek aan Trichy een bezoek brengen aan de Arulmigu Uchi Pillaiyar Tempel. Deze tempel staat op een rots in het centrum van de stad en geeft een prachtig uitzicht over Trichy en de omgeving. Op naar Tiruchirappalli …!

Vervoer – Hoe kom je in Tiruchirappalli?


Tiruchirappalli International Airport ligt 10 kilometer ten zuiden van de stad. Het wordt vooral gebruikt voor binnenlandse vluchten, maar heeft ook een paar internationale bestemmingen. Met de bus kom je in het centrum van de stad. Het belangrijkste busstation is Tiruchirappali Central Bus Stand op 3 kilometer ten zuiden van Rock Fort. Vanaf hier vertrekken bussen naar de Sri Ranganatha Swamy Tempel en het centrum van de stad met zijn bekende tempel op de rots. Nog iets zuidelijker bevindt zich het treinstation van de stad met treinen richting Chennai, Kanyakumari en Bangalore.

Meer lezen over India?


Heb jij nog meer tips, opmerkingen of ideeën over deze reisgids van Tiruchirappali in Tamil Nadu, India? Laat dan gerust hieronder een bericht achter.

Laat een bericht achter

Deze website maakt gebruik van cookies. We nemen aan dat u hier meer akkoord gaat en lees er meer over in het privacybeleid Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Beleid
UA-140023448-1