Home » Azië » Japan » Nagoya

Nagoya, Japan | 7x zien en doen | Historische Reisgids

by Steven
Gepubliceerd: Laatste update:

Nagoya (名古屋市) is misschien niet één van de eerste steden waar je aan denkt bij een bezoek aan Japan. Desondanks heeft deze op drie na grootste stad van het land, gelegen in de prefectuur Aichi, wel degelijk veel te bieden. Niet alleen de grootste haven van Japan is hier te vinden, ook grote bedrijven als Toyota en Mitsubishi zijn hier gevestigd.

Daarnaast ligt deze stad prima centraal gelegen in Japan en kun je vanaf hier een aantal bijzondere plekken bezoeken. In deze reisgids lees je meer over de historie van Nagoya en over de leukste bezienswaardigheden van deze moderne stad.

In deze reisgids over Nagoya


Handige Websites Nagoya & Japan


Deze pagina over Nagoya bevat affiliate links. Dit betekent dat je als je een boeking maakt via één van de links op deze website, Travel4history daar een kleine vergoeding voor krijgt. Daar zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden!

Nagoya Castle in Japan
Nagoya Castle

Geschiedenis Nagoya – Een reis terug in de tijd


Al ten tijde van de Tokugawa dynastie (1603-1868) behoorde Nagoya tot één van de welvarendste steden van Japan. Het bekende kasteel werd gebouwd rond 1612 om de stad te beschermen tegen indringers uit Osaka.

Maar de geschiedenis van Nagoya kent ook een donkere periode. Zo werd de stad door de eeuwen heen meerdere malen geteisterd door overstromingen. Er moest een Nederlander aan te pas komen, Johannis de Rijke (1842-1913) om een goed waterafvoersysteem (van 1887 tot 1912) rondom de stad te ontwikkelen. Voor zijn bijdrage aan de stad werd er zelfs besloten een standbeeld van Johannis de Rijke te bouwen in Nagoya. Deze is vandaag de dag nog steeds te bezoeken.

In 1889 kreeg Nagoya de officiële titel als stad. Het had toen nog maar 150.000 inwoners. In 1891 werd het zwaar getroffen door een aardbeving en vele huizen werden vernietigd.

De twintigste eeuw is een periode van explosieve groei, afgewisseld met de welbekende donkere periode tussen 1940 en 1950. Ook Nagoya was zwaar beschadigd door de vele bombardementen uit de Tweede Wereldoorlog. Maar al snel daarna groeide de stad aanzienlijk en staat het tegenwoordig bekend als de belangrijkste stad van de auto-industrie en de textielindustrie. In en rondom Nagoya wonen ongeveer 9 miljoen mensen.

De Skyline van Nagoya in Japan
De skyline van Nagoya

Bezienswaardigheden – 7 historische plekken in Nagoya


Niet veel toeristen brengen een bezoek aan Nagoya. Het is heel erg te vergelijken met de steden Osaka en Tokio. Desondanks heeft Nagoya wel degelijk een aantal leuke bezienswaardigheden. Hieronder vind je een paar leuke attracties.

Het kasteel van Nagoya en de omheining

1. Kasteel van Nagoya


Dit kasteel werd in 1612 in opdracht van de toenmalige heerser van Japan, Ieyasu Tokugawa, gebouwd om aanvallen vanuit Osaka tegen te gaan. Helaas werd een groot gedeelte van het kasteel tijdens de bombardementen tijdens de Tweede Wereldoorlog vernietigd. Daardoor heeft het een groot deel van zijn historische waarde verloren.

Ook het stadswapen van Nagoya, de gouden dolfijn die op het dak van het kasteel stonden gingen verloren. Desondanks staan nog steeds een paar wachttorens overeind uit de tijd van de Samoerai. Voor meer informatie ga naar de website van Nagoya Castle.

De Nagoya TV Tower

2. De televisietoren van Nagoya


De Nagoya TV Tower werd gebouwd in 1954. Toen behoorde het tot één van de grootste torens van Japan. De Nagoya TV Tower is 180 meter hoog en ziet eruit als een verkleinde versie van de Eiffeltoren. De toren staat in het Hisayi Odori Park. Helaas is op dit moment een renovatie aan de gang, waardoor de toren tot juli 2020 niet te bezoeken valt.

Tip: Voor een ander uitzicht op de stad, bezoek dan de Central Towers. Deze twee torens staan naast Nagoya Station en op de 51ste verdieping heb je uitzicht over de stad.

Het busstation van Nagoya vanaf Nagoya Tower
Het moderne busstation van Nagoya

3. Toyota Automobile Museum


Toyota behoort samen met Volkswagen tot het grootste automerk ter wereld. In en rondom Nagoya heeft dit automerk fabrieken en het hoofdkantoor gevestigd. Leuk om een paar uur te spenderen is in het Toyota Automobile Museum. Dat ligt in het plaatsje Nagakute. Hier kun je veel historische auto’s bewonderen. Dit museum is dagelijks geopend van 9.30 tot 17 uur.

Het Toyota Museum in Japan

4. Nagoya City Science Museum


Dit bijzondere museum ligt in hartje Nagoya. Het is te herkennen aan de grote ronde bol die boven de ingang prijkt. Het museum bezit één van de grootste planetariums ter wereld. Voor wetenschappelijke proefjes zit je in dit museum goed. Het Nagoya City Science Museum is dagelijks geopend (behalve maandag) van 9 tot 17 uur. De toegang tot het museum en planetarium kost 800 yen.

Het City Science Museum in Nagoya

5. Osu Kannon Tempel


De Osu Kannon Tempel is de populairste tempel van de stad. Dit heiligdom bestaat al sinds de 13de eeuw, maar werd pas in de 17de eeuw verplaatst naar zijn huidige plek. Helaas werd de tempel meerdere keren verwoest door overstromingen en de huidige tempel stamt dan ook uit de 20ste eeuw. De belangrijkste god die aanbeden wordt is de Kannon, godin van de genade.

Leestip: Meer weten over de Godin van de Genade, Kannon? Lees dan het artikel: Sensoji Tempel Tokyo bezoeken? 5 historische feitjes die je moet weten

Osu Kannon Tempel in Nagoya, Japan

6. Scmaglev en Railway Park


Japan is het land van de snelle treinen, maar dat had je vast wel door. De Scmaglev is de snelste trein (magneet) ter wereld en op 21 april 2015 werd op een testlocatie het wereldsnelheidsrecord gebroken van 603 kilometer per uur. Rond 2027 moet deze trein daadwerkelijk gaan rijden tussen Tokyo en Nagoya. Meer weten over deze supersnelle trein? Ga dan naar het Scmaglev en Railway Park ten zuiden van Nagoya.

De Kiso Vallei in Japan

7. De Nakasendo Trail: Van Magome naar Tsumago


De wandeling van Magome naar Tsumago ligt in de Kiso-vallei in de provincie Nagano. Desondanks zijn deze plaatsjes vanuit Nagoya (1.5 uur) sneller te bereiken dan vanuit Nagano (2.5 uur). Een prachtige wandeling om de drukte van de stad te ontvluchten en om het gevoel te hebben weer te leven in het traditionele Japan.

Leestip: Meer lezen over deze wandeling? Lees dan het artikel Nakasendo Trail, Kiso Vallei | De historische weg van de Samoerai.

Een reuzenrad in Japan

Accommodatie – Waar te verblijven in Nagoya?


Nagoya is samen met Tokyo en Osaka één van de belangrijkste financiële steden van het land. Daarom tref je hier vele verschillende dure hotels aan, maar gelukkig ook een hoeveelheid goedkopere hostels.

Op zoek naar accommodatie in Nagoya. Kijk hier voor de mogelijkheden

Ik verbleef in totaal 2 nachten in Nagoya. Afhankelijk van wat je wilt doen in deze stad is één volle dag in Nagoya verblijven naar mijn mening meer dan genoeg. Dichtbij het station verbleef ik in Hostel Wasabi Nagoya Ekimae. Het interessante aan dit hostel is dat je een eigen capsule/slaapbed heb met een eigen computer! Dat zie je ook niet overal!

De leukste wijk van Nagoya is Sakae. Deze wijk ligt 2 kilometer ten oosten van Nagoya Station en kent veel winkelcentra en restaurantjes. Dichtbij staat de TV-toren en het hypermoderne busstation van de stad.

De Shinkansen op het treinstation van Nagoya
Nagoya is vanaf Tokio en Kioto prima te bereiken met de hogesnelheidslijn, de Shinkansen

Vervoer – Hoe kom je er?


Nagoya is makkelijk te bereiken met de shinkansen vanaf Tokio. In ongeveer 2 uurtjes ben je er en vanaf Kyoto doe je er ongeveer 30 minuten over met de hogesnelheidstrein.

Nagoya heeft een ondergrondse metro die ervoor zorgt dat je alles makkelijk kunt bereiken. Sinds 2004 is het zelfs mogelijk om de haven van de stad per metro te bezoeken. In totaal zijn er 6 metrolijnen.

Volgende bestemming? Vervolg je reis door Japan naar TokioMount FujiMatsumoto of Nagano.

Heb jij nog meer tips, opmerkingen of ideeën over Nagoya in Japan? Laat gerust hieronder een bericht achter!

Laat een bericht achter

Deze website maakt gebruik van cookies. We nemen aan dat u hier meer akkoord gaat en lees er meer over in het privacybeleid Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Beleid
UA-140023448-1