Home » Azië » Oezbekistan » Tasjkent Reisgids

Tasjkent Reisgids | Ontdek de Steenstad van Oezbekistan

by Steven
Gepubliceerd: Laatste update:

Tasjkent is met meer dan twee miljoen inwoners de grootste stad van Oezbekistan. In tegenstelling tot de rest van het land is het een moderne stad met veel internationale bedrijven, een metronetwerk en bijzonder mooie gebouwen. Hoewel Tasjkent onderdeel was van de zijderoute is er qua bezienswaardigheden maar weinig bewaard gebleven. Oorzaken hiervoor waren de socialistische revolutie van 1917 en de aardbeving van 1966.

Desondanks valt er nog veel moois te bewonderen. Denk daarbij aan Islamitische bouwwerken (Madrassa), interessante musea zoals het State Museum of History of Uzkbekistan en prachtige moskeeën. Dus op naar Tasjkent …!

In deze reisgids over Tasjkent


Handige websites Tasjkent & Oezbekistan


Deze reisgids over Tasjkent bevat affiliate links. Dit betekent dat je als je een boeking maakt via één van de links op deze website, Travel4history daar een kleine vergoeding voor krijgt. Daar zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden!

Accommodatie in Tasjkent: Het iconische hotel Uzbekistan
Het iconische hotel Uzbekistan aan het Amir Temur-plein in de hoofdstad Tasjkent

Accommodatie – Waar te overnachten in Tasjkent?


Tasjkent heeft het grootste aanbod aan hotels en hostels. Prijzen beginnen meestal vanaf 5 euro voor een bed op een slaapzaal en voor een tweepersoonskamer betaal je budget ongeveer 15 euro per nacht.

Een van de meest iconische hotels van de stad is Hotel Uzbekistan. Het ligt aan het Amir Temur-plein en het gebouw heeft het uiterlijk van wat je wel vaker tegenkomt in oud-sovjetlanden: grauw en gedateerd. Toch is dit hotel mij goed bevallen. Hotel Uzbekistan is daarnaast een prima uitvalsbasis om de stad te verkennen vanwege het nabijgelegen metrostation Amir Temur.

Op zoek naar accommodatie in Tasjkent? Kijk hier voor de mogelijkheden

Vervoer – Hoe kom je er?


Tasjkent is de hoofdstad van het land en de toegangspoort voor Oezbekistan. Het internationale vliegveld van het land, Tashkent International Airport ligt op ongeveer 10 kilometer ten zuiden van het stadscentrum. Vanuit Nederland vertrekken geen rechtstreekse vluchten naar Oezbekistan. Een tussenstop gaat o.a. via Moskou (Aeroflot) of Istanboel (Turkish Airlines). Tickets kosten tussen de 400 a 500 euro per persoon.

Visum: Sinds 1 februari 2019 kunnen Nederlanders 30 dagen visumvrij reizen door Oezbekistan.

Vanaf het vliegveld pak je de bus of een taxi naar het centrum van Tasjkent. Eenmaal in het centrum kun je gebruik maken van de metro. Deze bestaat uit vier lijnen en is comfortabel en lekker goedkoop.

Verder reizen door Oezbekistan? Vanaf Stantsiya Tashkent Pass Tsentr. vertrekken sinds 2019 hogesnelheidstreinen naar Samarkand, Buchara en Khiva. Dit station bereik je via het metrostation Toshkent op de Oezbekistanlijn.

Laat een bericht achter

Deze website maakt gebruik van cookies. We nemen aan dat u hier meer akkoord gaat en lees er meer over in het privacybeleid Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Beleid
UA-140023448-1