Home » Azië » Oezbekistan » Tasjkent Reisgids

Tasjkent Reisgids | Ontdek de Steenstad van Oezbekistan

by Steven
Gepubliceerd: Laatste update:

Tasjkent is met meer dan twee miljoen inwoners de grootste stad van Oezbekistan. In tegenstelling tot de rest van het land is het een moderne stad met veel internationale bedrijven, een metronetwerk en bijzonder mooie gebouwen. Hoewel Tasjkent onderdeel was van de zijderoute is er qua bezienswaardigheden maar weinig bewaard gebleven. Oorzaken hiervoor waren de socialistische revolutie van 1917 en de aardbeving van 1966.

Desondanks valt er nog veel moois te bewonderen. Denk daarbij aan Islamitische bouwwerken (Madrassa), interessante musea zoals het State Museum of History of Uzkbekistan en prachtige moskeeën. Dus op naar Tasjkent …!

Handige websites Tasjkent & Oezbekistan


Deze reisgids over Tasjkent bevat affiliate links. Dit betekent dat je als je een boeking maakt via één van de links op deze website, Travel4history daar een kleine vergoeding voor krijgt. Daar zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden!

Accommodatie in Tasjkent: Het iconische hotel Uzbekistan
Het iconische hotel Uzbekistan aan het Amir Temur-plein in de hoofdstad Tasjkent

Accommodatie – Waar te overnachten in Tasjkent?


Tasjkent heeft het grootste aanbod aan hotels en hostels. Prijzen beginnen meestal vanaf 5 euro voor een bed op een slaapzaal en voor een tweepersoonskamer betaal je budget ongeveer 15 euro per nacht.

Een van de meest iconische hotels van de stad is Hotel Uzbekistan. Het ligt aan het Amir Temur-plein en het gebouw heeft het uiterlijk van wat je wel vaker tegenkomt in oud-sovjetlanden: grauw en gedateerd. Toch is dit hotel mij goed bevallen. Hotel Uzbekistan is daarnaast een prima uitvalsbasis om de stad te verkennen vanwege het nabijgelegen metrostation Amir Temur.

Op zoek naar accommodatie in Tasjkent? Kijk hier voor de mogelijkheden

Laat een bericht achter

Deze website maakt gebruik van cookies. We nemen aan dat u hier meer akkoord gaat en lees er meer over in het privacybeleid Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Beleid
UA-140023448-1