Home » Azië » Thailand » Ayutthaya - Een historische reisgids

Ayutthaya, Thailand | Historische Reisgids | Tips & Inspiratie

by Steven
Gepubliceerd: Laatste update:

Ayutthaya ligt ongeveer 100 kilometer ten noorden van de hoofdstad Bangkok en was de hoofdstad van het oude koninkrijk Ayutthaya. Wie een bezoek brengt aan deze stad doet dat vooral om oude tempels en de geschiedenis van dit oude Koninkrijk te ontdekken. Huur een fiets en ga op ontdekking, want een bezoek aan Ayutthaya mag tijdens een reis door Thailand zeker niet ontbreken.

Bezienswaardigheden – Wat te doen in Ayutthaya?

Ayutthaya heeft een binnenstad die omgeven is door een rivier/gracht. Maar ook buiten het centrum vind je een aantal zeer bijzondere bezienswaardigheden die je zeker niet mag overslaan tijdens een bezoek.

Sla deze tempels zeker niet over:

  • Wat Phanan Choeng
  • Wat Yai Chai Mongkol
  • Wat Chaiwatthanaram
  • Wat Phra Mahathat
  • Wat Phra Si Sanphet

Voor wie het nog niet duidelijk is: het woord Wat betekent in het Thais ‘Tempel’. Binnenkort komt hier een artikel met meer informatie over de bezienswaardigheden en geschiedenis van dit oude koninkrijk.

Accommodatie – Waar te verblijven?

In principe kun je binnen één dag de belangrijkste tempels en bezienswaardigheden van Ayutthaya gezien hebben. Dit betekent dat je het als dagtrip kunt doen vanuit Bangkok. Ga je na deze oude stad ook verder richting het noorden of oosten dan is één overnachting een goed idee. Als je de oude stad echt goed wilt bekijken en je hebt tijd over, boek dan twee overnachtingen.

Booking.com

Vervoer – Hoe kom je er?

Na Bangkok is Ayutthaya een goed vervolg van jouw reis door Thailand. Met de bus en de trein doe je er ongeveer 1.5 uur over. Het treinstation bevindt zich ten oosten van het centrum en met een bootje steek je de rivier over en ben je er.

Volgende bestemming? De hoofdstad Bangkok ligt op ongeveer 100 kilometer ten zuiden van Ayutthaya. Of vervolg je reis naar het noorden voor Sukothai, Chiang Mai of Chiang Rai. Voor het westen ga je richting Kanchanaburi.

Laat een bericht achter

Deze website maakt gebruik van cookies. We nemen aan dat u hier meer akkoord gaat en lees er meer over in het privacybeleid Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Beleid
UA-140023448-1