Home » Azië » Thailand » Khao Sok National Park - Een historische Reisgids

Khao Sok National Park, Thailand | Historische Reisgids & Magazine

by Steven
Gepubliceerd: Laatste update:

Khao Sok National Park is het mooiste park van Thailand. Hier kun je een echte unieke ervaring beleven door te overnachten in een drijvende bungalow. En ondertussen houden de aapjes jou in de gaten. Een grot bezoeken, het spotten van wilde dieren en zwemmen in het meer of kajakken behoren tot de mogelijkheden in dit park. Ben je al overtuigd? Lees dan gerust verder en ontdek wat Khao Sok zo bijzonder maakt.

Accommodatie – Waar te verblijven in Khao Sok?

Even voor de helderheid: er is een nationaal park en er is een plaatsje dat Khao Sok heet. De meeste toeristen gaan eerst naar het plaatsje Khao Sok en boeken daar bij een hotel of hostel een tour naar het park. Zo overnachtte ik in Coco Khao Sok Hostel en was het hier prima mogelijk zo een tweedaagse tour met overnachting in een drijvende bungalow te boeken. De prijs kwam neer op 2500 baht en die prijs staat vast.

Na de tour door Khao Sok National Park had ik nog één overnachting in Chillax Khao Sok Hostel. Ook dat was een prima verblijf en ook hier kun je diverse tours boeken.

Op zoek naar accommodatie in Khao Sok. Kijk hier voor de mogelijkheden

Bezienswaardigheden – Wat te doen in Khao Sok National Park?

Vanaf het plaatsje Khao Sok kun je een wandeling maken naar het hoofdkwartier en een deel van het park. Heb je een middagje over dan is dit zeker een aanrader. En dit kun je gewoon zelf regelen, want de ingang van het park is op loopafstand.

Ben je van plan een tour te boeken? Overweeg dan zeker de tweedaagse tour met overnachting op een drijvende bungalow in het park. De natuur is echt prachtig en de plekken die je gaat bezoeken zijn waanzinnig leuk. Zo heb je in de ochtend een boottocht over het rustieke meer en spot je apen en mooie vogels. Tevens bezoek je een grot waar je, als het even tegenzit, tot aan het middenrif doorheen zult lopen. En om te ontspannen zijn er die momenten dat je kunt zwemmen of kajakken op het meer. Ben je al overtuigd? Gewoon doen!

Vervoer – Hoe kom je in Khao Sok National Park?

Vanuit Bangkok kun je het beste de nachttrein nemen naar Surat Thani. Vanaf het station zijn er diverse mogelijkheden: zo zijn er diverse aanbieders voor vervoer naar Khao Sok National Park, maar ook richting de eilanden Ko Phangan en Ko Samui. Uiteraard zit bij de laatste dan ook de boot inbegrepen. Eigenlijk spreekt het voor zich. De lokale bus is goedkoper, maar doet er uiteraard langer over.

Volgende bestemming in Thailand?

Vanuit Khao Sok ging ik met de bus naar Ko Phayam, een eiland aan de westkust van het land. Maar eigenlijk zijn er genoeg opties: Phuket, Krabi of naar Surat Thani en de eilanden Ko Phangan en Ko Samui.

Heb jij nog tips, opmerkingen of ideeën over Khao Sok National Park? Laat dan gerust hieronder een bericht achter.

Laat een bericht achter

Deze website maakt gebruik van cookies. We nemen aan dat u hier meer akkoord gaat en lees er meer over in het privacybeleid Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Beleid
UA-140023448-1