Home » Azië » Vietnam » Hue

Hue Reisgids | De keizerlijke hoofdstad van Vietnam

by Steven
Gepubliceerd: Laatste update:

Hue was van 1802 tot 1945 de hoofdstad van Vietnam. Hier verbleven de keizers van Vietnam in een paleis dat is gebouwd naar voorbeeld van de Verboden Stad in Peking. Een bezoek aan Hue is daarom ideaal om meer te weten te komen over het keizerlijke verleden van Vietnam ten tijden van de Franse overheersing. Maar ook in de omgeving vind je tombes, een verboden pretpark en een schitterende natuur. Dus op naar Hue …!

Bezienswaardigheden – Wat te doen in Hue?


De meningen over Hue zijn nogal verdeeld. Sommige toeristen gaan het liefst meteen door richting het sfeervolle Hoi An, waar op zich iets van te zeggen valt. Maar historisch gezien is Hue wel degelijk interessant! Zo vind je hier uiteraard het Keizerlijk Paleis en daar kun je een hele middag vertoeven. Daarnaast is het ideaal om de omgeving te verkennen en een aantal tombes van vroegere keizers te bezoeken.

Tot slot is er nog iets wat best bijzonder is om te bezoeken. En dat is het voormalige pretpark, waarvan je hieronder een foto ziet. Er gaan wel verhalen rond dat je er niet meer inkomt, maar vroeger lukte het nog wel voor een kleine vergoeding een bezoekje te brengen. Op zich bizar en of het helemaal veilig is. In ieder geval betreden op eigen risico (als het kan).

Het verlaten pretpark in Hue, Vietnam

Accommodatie – Waar te verblijven?


De stad Hue wordt gescheiden door de Perfume River. Boven de rivier bevindt zich het Keizerlijk Paleis, onder de rivier de wijk met de leukste hotels, restaurantjes en cafés. Het is daarom een aanrader hier een accommodatie te boeken.

Booking.com

Vervoer – Hoe kom je er?


Hue heeft een treinstation in het zuiden van de stad. Kom je vanuit Hanoi dan doet de trein er 13 uur over. Hetzelfde geldt overigens voor de bus. De beste manier is daarom om een nachttrein of -bus te nemen, zodat je de volgende dag meteen de stad kunt verkennen. De nachtbussen vond ik persoonlijk prima te doen. Er zijn een heleboel aanbieders, het verschil zal vooral zitten in de schoonheid in de bus. Verder kun je er prima overnachten, maar voor lange mensen zoals ik lig je een beetje krom. Ook is het mogelijk een binnenlandse vlucht te nemen naar de luchthaven Phu Bai ten zuidoosten van het centrum.

Volgende bestemming? In de buurt van Hue ligt het toeristische en leukste plaatsje van Vietnam, Hoi An. Ook heb je de mogelijkheid om naar Da Nang te gaan of verder richting het zuiden voor Nha Trang. Voor het noorden ga je uiteraard naar Hanoi of Ninh Binh / Tam Coc.

Heb jij nog meer tips, ideeën of opmerkingen over Hue in Vietnam? Laat dan gerust hieronder een bericht achter.

Laat een bericht achter

Deze website maakt gebruik van cookies. We nemen aan dat u hier meer akkoord gaat en lees er meer over in het privacybeleid Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Beleid
UA-140023448-1