Home » Azië » Vietnam » Ninh Binh / Tam Coc | Historische Reisgids

Ninh Binh / Tam Coc | Historische Reisgids

by Steven
Gepubliceerd: Laatste update:

Ninh Binh ligt ongeveer 150 kilometer ten zuiden van Hanoi. Deze plaats mag dan niet heel indrukwekkend zijn, de omgeving is dat zeker. Ben je namelijk al in Ha Long Bay geweest? Mooi hè, dat karstgebergte in zee. Voor de omgeving Tam Coc kom je ook voor het karstgebergte, maar dit keer kun je er langs fietsen. Of ook een boottochtje maken en varen door een paar bijzondere grotten. In ieder geval, de regio Tam Coc heeft een prachtige natuur. Lees gauw verder en ontdek in deze reisgids wat je hier allemaal kunt doen.

Handige websites Ninh Binh/Tam Coc & Vietnam


Deze reisgids over Ninh Binh/Tam Coc bevat affiliate links. Dit betekent dat je als je een boeking maakt via één van de links op deze website, ik daar een kleine vergoeding voor krijg. Dit kost je overigens niks extra!

De Bai Dinh Pagode in Tam Coc, Vietnam
De Bai Dinh Pagoda en het tempelcomplex in de regio Tam Coc

Bezienswaardigheden – Wat te doen in Ninh Binh / Tam Coc?


Heb je tijd over? Verblijf dan minimaal 2 volle dagen om de omgeving goed te kunnen verkennen. Naast een prachtige natuur kun je hier een boottochtje maken waarbij een local met haar voeten roeit. Doe dat maar eens na! Daarnaast vind je hier een aantal mooie tempels en kun je hier mooie wandelingen maken. Een leuke wandeling is die naar Hang Mua Cave. Het is even een klim, maar het uitzicht over de omgeving mag er wezen.

Overigens vond ik de boottocht mooi, maar ook best toeristisch. Mocht je daar niet van houden, probeer dan de omgeving te verkennen per fiets of scooter.

Accommodatie – Waar te verblijven?


Ninh Binh is een stad van ongeveer 40.000 inwoners en heeft niet heel veel te bieden voor toeristen. Maar het is wel mogelijk om een scooter of een fiets te huren en vanuit deze plek de omgeving te verkennen.

Maar de beste plek voor een hotel of homestay is wel degelijk in Tam Coc zelf. Hier vind je een aantal leuke accommodaties in een rustige omgeving. Hieronder vind je de kaart van Tam Coc. Ninh Binh ligt ongeveer 7 kilometer ten noordoosten van dit gebied.

Op zoek naar accommodatie in Ninh/Tam Coc? Kijk hier voor de mogelijkheden.

Vervoer – Hoe kom je er?


Vanuit Hanoi ben je binnen 2.5 uur met de bus en trein in Ninh Binh. Als je een accommodatie hebt in Tam Coc dan komt daar hooguit 15 minuten extra bij met de taxi.

Volgende bestemming? Reis je van het zuiden naar het noorden? Dan is jouw volgende bestemming vast Hanoi? Of vervolg de route richting het karstgebergte in zee en ga naar Halong Bay. Ga je naar het zuiden toe? Pak dan de trein of bus naar HueDa Nang en Hoi An.

Heb jij nog meer tips, opmerkingen of ideeën over Ninh Binh en Tam Coc? Laat dan gerust hieronder een bericht achter.

Laat een bericht achter

Deze website maakt gebruik van cookies. We nemen aan dat u hier meer akkoord gaat en lees er meer over in het privacybeleid Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Beleid
UA-140023448-1