Home » Azië » Zuid-Korea » Busan Reisgids

Ontdek Historisch Busan, Zuid-Korea | Reisgids

by Steven
Gepubliceerd: Laatste update:

Busan is de tweede stad van Zuid-Korea. Met ongeveer 4 miljoen inwoners is deze bruisende havenstad in het zuidoosten van het land een ideale bestemming om een aantal dagen te verblijven. Zo heeft het de grootste vismarkt van het land, kun je er een bezoek brengen aan het Zuid-Koreaanse Machu Picchu en is het ideaal om in de zomer te genieten van de prachtige stranden in de omgeving. En historisch gezien was Busan de enige stad die in 1950 niet veroverd werd door de Noord-Koreanen. Kortom: deze stad heeft voor een ieder wel iets te bieden. Op naar Busan…!

In deze reisgids over Busan

Handige Websites Busan & Zuid-Korea


Deze pagina over Busan bevat affiliate links. Dit betekent dat je als je een boeking maakt via één van de links op deze website, Travel4history daar een kleine vergoeding voor krijgt. Daar zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden!

Bezienswaardigheden – Historische bezienswaardigheden in Busan


Gamcheon Cultural Village

Het meest bijzondere plekje in Busan is toch wel Gamcheon Cultural Village. Het is een mooi gezicht om de vele gekleurde huisjes tegen de heuvel op zien staan. Dit dorp is ontstaan in de jaren 20 en 30 en langzamerhand besloten de inwoners hun huizen een kleurtje te geven. Het dorp is verder best toeristisch en wordt vanwege zijn ligging ook wel het Machu Picchu van Busan genoemd. Het is het beste te bereiken door eerst de metro naar halte Toseongdong te nemen om vervolgens de bus naar het Cultural Village te nemen. Lopend zou ook kunnen, maar het wordt dan wel een stuk (steil) omhoog lopen.

United Nations Cemetry

Deze begraafplaats is de enige begraafplaats van de Verenigde Naties. Het wordt ook wel Tanggok genoemd en is gebouwd om de slachtoffers van de Koreaanse Oorlog (1950-1953) een laatste eer te bewijzen. Zo liggen hier ook 127 Nederlanders begraven die tijdens de oorlog omkwamen. Deze begraafplaats is een bijzondere plek om te begrijpen wat deze oorlog heeft gedaan met de Zuid-Koreanen en wat het nog steeds betekent om verdeeld te zijn. Om bij de erebegraafplaats te komen stap je uit bij Daeyeon Station op lijn 2 en loop je 20 minuten om richting het zuiden om er te komen.

Vervoer – Hoe kom je in Busan?


Vliegtuig: Het international vliegveld van Busan is Gimhae International Airport. Het werd geopend in 1976 en ligt ten westen van het centrum van de stad. Dit vliegveld wordt gebruikt voor internationale als voor nationale vluchten. Internationale vluchten gaan vooral naar andere landen in Azië, zoals Japan, China, Maleisië, Thailand, Vietnam en Singapore. Om bij het vliegveld te komen kun je het beste de metro gebruiken, de Light Rail. Verder gaat er vanuit het centrum ook een limousinebus naar Busan Station.

Trein: Het belangrijkste treinstation van de stad is Busan Station. Dit station is het eindpunt van de hogesnelheidslijn (KTC – Korea Train Express) tussen Seoul en Busan. Over deze rit doet de trein ongeveer 2.5 uurtjes over. Vanuit hier vertrekken er ook treinen richting het noorden voor Gjeongyu, Daegu en Andong. Of naar het westen richting Gwangyu.

Metro: Veruit het belangrijkste vervoermiddel van de stad is de metro. Er zijn in totaal 4 lijnen die allen een lange route ondergaan en je overal naartoe kunnen brengen.

Boot: Aangezien Busan een havenstad is zijn er een aantal opties om je reis te vervolgen per boot. Zo is het mogelijk om vanuit Busan naar het eiland Jeju te gaan. Over deze boottocht doe je wel 12 uur over. Vliegen zou daarom een betere optie zijn. Maar het is ook mogelijk om met de boot naar Fukuoka Japan te gaan. Over deze tocht doet de boot ongeveer 4 uurtjes over.

Heb je nog meer tips, ideeën of opmerkingen over Busan in Zuid-Korea? Laat dan gerust hieronder een bericht achter.

Laat een bericht achter

Deze website maakt gebruik van cookies. We nemen aan dat u hier meer akkoord gaat en lees er meer over in het privacybeleid Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Beleid
UA-140023448-1