Home » Azië » Zuid-Korea » Daegu, Zuid-Korea | Historische Reisgids

Daegu, Zuid-Korea | Historische Reisgids

by Steven
Gepubliceerd: Laatste update:

Daegu is de vierde stad van Zuid-Korea en ligt prachtig gelegen in het zuiden van het land tussen de hoge bergen. Vanuit de hoofdstad Seoul is het makkelijk te bereiken met de hogesnelheidslijn en is vooral bekend vanwege een aantal belangrijke tempels. Zo vind je buiten de stad de Haeinsa Tempel die bekend is vanwege de Tripitaka Koreana. Dit zijn 80.000 houten blokken met boeddhistische teksten uit de dertiende eeuw. Maar ook is Daegu ideaal voor mooie wandelingen in de bergen, het bezoeken van diverse parkjes of om te shoppen en te winkelen. Dus op naar Daegu…!

In deze reisgids over Daegu


Handige Websites Daegu & Zuid-Korea


Deze pagina over Daegu bevat affiliate links. Dit betekent dat je als je een boeking maakt via één van de links op deze website, Travel4history daar een kleine vergoeding voor krijgt. Daar zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden!

Vervoer – Hoe kom je in Daegu?


Vliegtuig: Dageu International Airport is het vliegveld van de stad. Het ligt ten noordoosten van de stad en is ook één van de vele vliegvelden waar de Zuid-Koreaanse militairen opstijgen en trainen. Hoewel het een internationaal vliegveld is zijn de meeste landelijke vluchten. Internationale bestemmingen zijn Thailand, Vietnam en de Filippijnen.

Trein: Het belangrijkste station van de stad is Daegu Station. Het ligt ten noorden van het centrum en is prima verbonden met de metro. De hogesnelheidslijn (KTC) tussen Busan en Seoul stopt hier. Voor meer informatie over de Koreaanse spoorwegen op de website van Korail.

Bus: Het busstation van Daegu is Daegubukbu Intercity Bus Terminal. Het ligt ongeveer 2 kilometer ten westen van het treinstation. De dichtstbijzijnde metrohalte is Manpyeong, 1 kilometer ten noorden van het busstation.

Metro: Daegu heeft op dit moment 2 metrolijn. Beide lijnen gaan van west naar oost en andersom. In de toekomst zouden er nog 4 metrolijnen bijkomen.

Laat een bericht achter

Deze website maakt gebruik van cookies. We nemen aan dat u hier meer akkoord gaat en lees er meer over in het privacybeleid Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Beleid
UA-140023448-1