Home » Azië » Zuid-Korea » Jeju Haenyeo Museum | De Oude Duiksters van Zuid-Korea

Jeju Haenyeo Museum | De Oude Duiksters van Zuid-Korea

by Steven
Gepubliceerd: Laatste update:

De oude duiksters van Jeju, de Haenyeo worden met uitsterven bedreigd. Langs de kust van Jeju, bijvoorbeeld bij Jeju Stad kun je ze nu nog vinden. Maar ze worden ouder en de jeugd ziet het niet zitten om als levensonderhoud 5 uur lang per dag te gaan zoeken naar weekdieren, schelpen, zeewier en ander zeeleven in de oceaan. Dreigt daarmee deze oude Koreaanse traditie uit te sterven? Wie meer wil weten over deze bijzondere dames moet een kijkje nemen in het Jeju Haenyeo Museum. Het ligt in het noordoosten van Jeju island en geeft informatie over het ontstaan van de de traditie van de Haenyo. Op naar het Jeju Haenyeo Museum …!

Handige Websites Jeju & Zuid-Korea


Dit artikel over de Haenyeo van Jeju bevat affiliate links. Dit betekent dat je als je een boeking maakt via één van de links op deze website, Travel4history daar een kleine vergoeding voor krijgt. Daar zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden!

Misschien ook interessant?


Laat een bericht achter

Deze website maakt gebruik van cookies. We nemen aan dat u hier meer akkoord gaat en lees er meer over in het privacybeleid Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Beleid
UA-140023448-1