Home » Azië » Zuid-Korea » Het eiland Jeju

Jeju Island, Zuid-Korea | Historische Reisgids

by Steven
Gepubliceerd: Laatste update:

Jeju is het bekendste eiland van Zuid-Korea. Het ligt ten zuiden van Zuid-Korea en mag tijdens een reis door het land zeker niet overgeslagen worden. Het is een ideale plek voor een strandvakantie, maar ook voor het maken van mooie wandelingen, het bezoeken van een aantal grotten en de hoogste berg van het land en heeft het nog een aantal bijzondere tradities, waaronder de Haenyeo. Deze hoogbejaarde zeemeerminnen duiken elke dag in de zee op zoek naar mosselen en schelpen. Kortom, dit prachtige eiland heeft een aantal unieke attracties waardoor het voor iedereen een fantastische plek is om te bezoeken. Op naar Jeju…!

In deze reisgids over het eiland Jeju


Handige Websites Jeju & Zuid-Korea


Deze pagina over Jeju Island bevat affiliate links. Dit betekent dat je als je een boeking maakt via één van de links op deze website, Travel4history daar een kleine vergoeding voor krijgt. Daar zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden!

Bezienswaardigheden op Jeju Island – Wat te zien en doen?


Jeju Island is typisch een bestemming waar je met gemak 5 dagen kunt verblijven. Er valt veel te zien en mocht het een beetje mooi weer zijn, kun je altijd nog een bezoek brengen aan één van de mooie stranden die het eiland rijk is. Zelf verbleef ik 4 volle dagen op Jeju en dit zijn de plekjes die ik bezocht heb.

Maak een wandeling door Jeju Stad

Beklim de hoogste berg van Zuid-Korea, Mount Hallasan

Met 1950 meter hoogte is Mount Hallasan de hoogste berg van Zuid-Korea. Het is een unieke ervaring om een wandeling te maken naar de top van deze prachtige berg. In totaal zijn er een aantal trails te vinden, waarvan er 2 naar de top gaan. Deze wandelingen duren 4 a 5 uur heen en 4 a 5 uur terug en zijn in totaal 20 kilometer lang. Maar eenmaal boven zal blijken dat het meer dan de moeite waard is geweest. Maak deze wandeling op een mooie dag, zorg voor goede uitrusting, neem genoeg water en eten mee en zorg dat je rond 8 uur aan de tocht begint. Dan is een goed begin al het halve werk…

Ontdek de Manjanggul Cave

Bezoek het Jeju Haenyeo Museum

Geniet van het uitzicht vanaf Seongsan Sunrise Peak

Wandel door Golmae Eco Park en bezoek de Cheonjiyeon Waterfall

Ga met Guus Hiddink op de foto bij Hamel Ship Expedition Center

Vervoer – Hoe kom je er?


Wie een bezoek wilt brengen aan Jeju Island kan het eiland op verschillende manieren bereiken. De makkelijkste manier is via Jeju International Airport. Dit vliegveld is het op één na grootste van Zuid-Korea en ligt ten westen vande stad Jeju. Het label ‘International’ heeft vooral betrekking op bestemmingen binnen Azië, zoals China, Japan, Maleisië, Taiwan en Thailand.

Een andere mogelijkheid is om Jeju Island te bereiken per boot. Vanaf de havenstad Busan is dit mogelijk, maar houdt wel rekening met een tijdsduur van 10 uur. Vliegen is in dit geval verstandiger. Een andere mogelijkheid is via het zuidwestelijke punt van Zuid-Korea, Wando. Vanaf hier vertrekt de ferry die er ongeveer 2 tot 5 uur over doen, afhankelijk van de ferrydienst die je kiest. Kijk op de website van Hanil Express voor meer informatie.

Vervoer op Jeju Island?


Zelf verbleef ik 4 dagen op dit mooie eiland en maakte ik gebruik van het openbaar vervoer: de bus. Dat leverde best wat problemen op, aangezien Zuid-Koreaanse buschauffeurs geen Engels spreken. Een ander probleem is dat bussen buiten de stad Jeju niet vaak rijden, waardoor je af en toe best lang moet wachten. In de stad Jeju is het geen probleem, want hier rijden er genoeg en lopend bereik je ook al best veel.

Het is daarom een aanrader op een auto te huren op dit prachtige eiland. Zo ontdek je meer en kom je op de meest bijzondere plekjes. Kijk op de website van Rentcars voor meer informatie.

Heb jij meer tips, ideeën of opmerkingen over Jeju Island in Zuid-Korea? Laat dan gerust hieronder een bericht achter.

Laat een bericht achter

Deze website maakt gebruik van cookies. We nemen aan dat u hier meer akkoord gaat en lees er meer over in het privacybeleid Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Beleid
UA-140023448-1