Home » Azië » Zuid-Korea » Seoraksan National Park | Ontdek het Mooiste Park van Zuid-Korea

Seoraksan National Park | Ontdek het Mooiste Park van Zuid-Korea

by Steven
Gepubliceerd: Laatste update:

Seoraksan National Park mag oprecht het mooiste park van Zuid-Korea genoemd worden. Het ligt in het noordoosten van het land en is ideaal voor het maken van een aantal mooie wandelingen. Maar ook kun je hier een aantal bijzondere grotten, watervallen en tempels bezoeken. Ben je hier in de herfst? Dan kun je genieten van de prachtige herfstkleuren en de mooiste foto’s maken. Seoraksan National Park mag daarom zeker niet overgeslagen worden tijdens een mooie reis door Zuid-Korea. Op naar Seoraksan…!

In deze reisgids over Seoraksan NP


Ulsan Rock en een tempel in Seoraksan National Park
Vooral in de herfst is Seoraksan National Park prachtig met al die herfstkleuren

Handige Websites Seoraksan & Zuid-Korea


Deze reisgids over Seoraksan National Park bevat affiliate links. Dit betekent dat je als je een boeking maakt via één van de links op deze website, Travel4history daar een kleine vergoeding voor krijgt. Daar zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden!

Geschiedenis van Seoraksan National Park – Dit is wat je moet weten …


Seoraksan National park is vernoemd naar de hoogste berg van dit gebied, Seoraksan. Met een hoogte van 1708 meter is het daarmee de op twee na hoogste van het land, na Mount Hallesan op Jeju Island en Jirisan in het zuiden. Sinds 1965 is het een natuurreservaat en het kreeg in 1970 van de Zuid-Koreaanse overheid het predicaat Nationaal Park. Unesco voegde daar in 1982 de titel biosfeerreservaat toe, wat betekent dat het een natuurgebied is waar de biodiversiteit en de genetische waarden beschermd worden. Zo vind je hier 1500 diersoorten en meer dan 1.000 verschillenden planten op een oppervlakte van 163 km2. Een bijzonder park dus …!

Een eekhoorn bezig met eten in Zuid-Korea
Een eekhoorntje, één van de vele dieren die je in dit park kunt vinden

Accommodatie – Waar te overnachten?


Voordat je een bezoek gaat brengen aan dit prachtige park in het noordoosten van Zuid-Korea moet je eerst weten waar je het beste kunt overnachten. Zo zijn er een aantal toegangswegen die naar In principe zijn er aantal mogelijkheden.

Sokcho: Deze stad van 80.000 inwoners ten noordoosten van het park is min of meer de belangrijkste toegangspoort tot Seoraksan. Vanaf hier vertrekken bussen die je binnen iets meer dan een half uur naar de ingang brengt, dat we kennen onder de naam Sogongwon. Wil je overnachten in Sokcho? Kijk dan hier voor de mogelijkheden.

Sogongwon: Dit is de meest toeristische toegang tot Seoraksan National Park. Zelf koos ik ook voor deze plek en overnachtte ik in The Red House. Voordeel is dat je lopen naar de ingang kan, want deze ligt op 1.5 kilometer van dit hotel / hostel. Nadeel is dat er weinig te beleven valt in de omgeving op een paar kleine restaurantjes en winkeltjes na. Wil je meer drukte, dan is Sokcho een betere optie.

Accommodatie in Seoraksan: The Red House
The Red House in Seoraksan National Park

Baekdam Village in het noordwesten van het park is een andere toegangspoort tot Seoraksan National Park. Hier kun je een wandeling maken naar Baekdamsa Tempel, maar is het ook mogelijk om een Temple Stay te doen, een unieke ervaring in Zuid-Korea. Kijk op de website van Temple Stay voor meer informatie. Bussen naar Baekdam Village, ook wel Yondae-Ri genoemd vertrekken vanaf Sokcho Intercity Bus Terminal.

Oseak is een andere mogelijkheid. Via deze weg kom je het dichtst bij Seoraksan, maar de klim naar de top is stijl en duurt naar boven en beneden ongeveer 7 uur. Daarnaast zijn de mogelijkheden beperkt voor een kortere wandeling. Wat wel fijn is aan dit deel van het park is dat je na een wandeling kunt ontspannen in één van de hot springs die er te vinden is.

Seoraksan National Park Visitor Center in Zuid-Korea
Het Seoraksan National Park Visitor Center, waar je meer te weten komt van de flora en fauna die er in dit prachtige park te vinden is.

Bezienswaardigheden in Seoraksan National Park – Wat te zien en doen?


Zoals ik al eerdere vermeldde verbleef ik dichtbij Sogongwon. Dit bleek een prima keuze te zijn, want vanaf hier heb ik twee dagen lang mooie wandelingen gemaakt in het park. Hieronder een korte beschrijving van deze wandelingen en een interessante derde mogelijkheid voor mensen die niet al te goed ter been zijn of niet veel willen lopen…

Towangseong: Nadat je de ingang bent gepasseerd ga je bij één van de eerste mogelijkheden naar links. Dit is ook wel de wandeling van de drie watervallen, de Biryong Falls, de Yukdam Falls en de Towangseong Falls. Het is een relatief korte wandeling, maar na de tweede waterval wordt het steiler en loop je vooral veel trappen omhoog. Uiteindelijk is het uitzicht vanaf de top uiteraard prachtig en de moeite waard geweest. Heen en terug duurt deze ongeveer 2 uurtjes.

Hangbrug in Zuid-Korea
De route naar de Towangseong Falls gaat o.a. over een hangbrug
De Yukdam Falls in Seoraksan National Park
De Yukdam Falls. Een ideale plek om te ontspannen, voordat je klim verder omhoog maakt.
Het uitzicht op de stad Sokcho in Zuid-Korea
Uitzicht vanaf de top op de stad Sokcho

Ulsanbawi: Een absolute aanrader is de wandeling naar de top van de Ulsan Rock, ook wel Ulsanbawi genoemd. Het is één van de hoogtepunten van een bezoek aan Seoraksan National Park en vanaf de top heb je een waanzinnig mooi uitzicht over het park en op de stad Sokcho. Vanaf de ingang passeer je de grote boeddha en kom je langs Sinheung-Sa, een tempelcomplex dat stamt uit 652 na Christus. Het begin is redelijk vlak en na het bezoek aan een tempelgrot begint de klim omhoog naar de 873 meter hoge Ulsan Rock. Daarboven is het uitzicht schitterend. De wandeling heen en terug duurt ongeveer 4 uurtjes.

De Singheung-Sa Tempel in Seoraksan National Park
Aan het begin van de wandeling kun je een kijkje nemen bij de oude Singheung-Sa Tempel
Tempel in een grot, Zuid-Korea
Voordat je de klim naar boven maakt kom je bij een klein tempeltjes in een grot. Ook vind je hier op de rotsen buiten een aantal kleine beelden van Boeddha.
De top van Ulsan Rock, Zuid-Korea
De top van Ulsan Rock, waar je een prachtig uitzicht hebt over de omgeving
Uitzicht vanaf Ulsan Rock op Sokcho
Uitzicht op de stad Sokcho vanaf Ulsan Rock

Kabelbaan: Een andere mogelijkheid is door gebruik te maken van de kabelbaan. Deze bevindt zich aan het begin van het park en mocht je niet teveel willen klimmen, maar wel van het mooie uitzicht willen genieten, dan is dit een prima oplossing. Boven op de berg kun je een kleine wandeling maken. Aan het gebruik van de kabelbaan zijn uiteraard wel extra kosten verbonden.

De kabelbaan in Seoraksan National Park, Zuid-Korea
Voor mensen die graag op een rustige manier van het uitzicht willen genieten is er de kabelbaan aan het begin van het park.

Tot slot: in Seoraksan National Park kun je meer wandelingen maken dan de hierboven beschreven mogelijkheden. Ben je echt een goede wandelaar en wil je de Seoraksan beklimmen? Dat kan vanaf alle drie de toegangswegen en overnachten is mogelijk in een slaaphut. Reserveren van tevoren is verplicht. Kijk op de website van Korea National Park Service voor meer informatie.

Een grote boeddha in Zuid-Korea
De grote boeddha bij de ingang van Sogongwon

Vervoer – Hoe kom je er?


De beste manier om in Seorakasan National Park te komen vanaf Seoul is via Seoul Express Bus Terminal (Seoul Gyeongbu) een bus te nemen naar Sokcho. Vanaf Sokcho Intercity Bus Terminal kun je dan weer een bus vinden naar de drie toegangspoorten tot Seoraksan die eerder beschreven zijn. Voor Sogongwon pak je bus 7 of 7 1 net buiten de Terminal.

De bus van Seoul naar Sokcho
De bus van Seoul naar Sokcho

Volgende bestemming in Zuid-Korea?


Op zoek naar jouw volgende bestemming in Zuid-Korea? Richting het zuiden breng je een bezoek aan de culturele stad Gangneung. Of breng een bezoek aan het leuke kustplaatsje Jeongdongjin, dat vooral bekend is vanwege het opmerkelijke Sun Cruise Resort, een hotel in de vorm van een cruiseschip. Of ga nog verder richting het zuiden en breng een bezoek aan Samcheok en Haesindang Park, het Penis Park van Zuid-Korea. Voor het westen pak je de bus richting de hoofdstad Seoul.

Heb jij nog meer tips, ideeën of opmerkingen over het prachtige Seoraksan National Park in Zuid-Korea? Laat dan gerust hieronder een bericht achter.

Laat een bericht achter

Deze website maakt gebruik van cookies. We nemen aan dat u hier meer akkoord gaat en lees er meer over in het privacybeleid Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Beleid
UA-140023448-1