Home » Azië » Zuid-Korea » Haesindang Penis Park

Haesindang Park | Het bizarre penispark van Zuid-Korea

by Steven
Gepubliceerd: Laatste update:

Droom jij van een leven vol met penissen? Rare vraag misschien, maar als ik jou was zou ik dan zeker even verder lezen. Dromen zijn er toch om werkelijkheid te laten worden, nietwaar? Je hoeft er alleen maar voor naar Zuid-Korea te vliegen. Want in het oosten van het land vind je Heasindang Park (해신당 공원), oftewel het penispark. Meer dan 300 penissen, van klein naar groot, van dik tot dun en van recht naar krom wachten hier op je. Er is één nadeel, ze zijn niet echt. Maar dat mag de pret niet drukken, toch?

Wie is er zo gek geweest om hier in Zuid-Korea een park vol met penissen te bouwen? En waarom eigenlijk? Wat is het verhaal achter deze beelden? Genoeg met vragen, nu is het tijd voor de antwoorden. En stiekem kun je ook genieten van de foto’s…

Deze pagina over Haesindang Park bevat affiliate links. Dit betekent dat je als je een boeking maakt via één van de links op deze website, Travel4history daar een kleine vergoeding voor krijgt. Daar zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden!

Penispark in Sinnam, Zuid-Korea
Dit is het beeld wat je de hele tijd zult gaan zien in dit park; vele penissen naast elkaar

De tragische legende van Haesindang: masturberen in de zee


Als je denkt alles gehad te hebben dan gaat het ook nog over onaneren. Onaneren is een synoniem voor het m-woord hierboven en zal een minder heftige reactie van de lezer uitlokken, vandaar deze woordkeuze. Maar inderdaad, onaneren in de zee bleek de oplossing te zijn in een legende die tragisch en verdrietig te noemen is.

De legende van Haesindang luidt als volgt. Op een stormachtige dag wacht een lieftallige bruidje op haar o zo geliefde man op één van de rotsen in de zee. Ze zeggen elkaar met groot verdriet gedag en de man gaat naar zijn werk. De vrouw blijft ongelukkig achter, maar troost zich met de gedachte dat ze elkaar aan het einde van de dag weer zullen zien. Of toch niet?

En dan slaat het noodlot toe. Een hoge golf sleurt het bruidje de zee in en ze verdrinkt. Als gevolg van haar overlijden besluiten alle vissen te vertrekken. Rampspoed voor de vissers van het kleine plaatsje Sinnam dreigt. Geen vissen in de zee is geen inkomsten en geen eten op de plank. Wat nu?

De legende van Haesindang Park, Zuid-Korea
Daar staat ze dan. Op een rots, wachtend op haar geliefde man, totdat het noodlot haar zal treffen

Een verrassing volgt als een wellustige jongeman besluit zijn lichaamssappen te verspreiden in de prachtige Zuid-Koreaanse wateren. Dit is het moment waarop de vissen hadden gewacht. Snel keren ze terug naar de zee rondom het vissersdorpje Sinnam. En de bewoners lopen de polonaise en besluiten tot de bouw van een penispark.

Dat penispark, dat we kennen onder de naam Haesindang Park, opende in 2007 de deuren. Aanleiding was een penis sculpturen wedstrijd en een groot deel van die ‘lullige’ beelden kwamen in het nieuw ontworpen park terecht. En tot op de dag van vandaag zwemt er vis in de zee rondom het dorp. Missie geslaagd!

Wat te doen in het penispark?


Een bezoek aan het penispark zal niet veel langer duren dan 2 a 3 uurtjes. Het gaat toch eerder om de fotos dan dat je er echt iets van opsteekt. Maar een bezoek aan Haesindang Park geeft ook toegang tot het Fishing Folk Museum, een museum vol met… folklore en nog meer… piemels. Maar gelukkig vind je hier ook traditionele kledij en informatie over de geschiedenis van het dorp. Het vissersdorp Sinnam heeft verder niet veel te bieden, bestaat hoogstens uit een paar huizen en na een wandeling in het park vertrek je al gauw naar een volgende bestemming in Zuid-Korea.

Een impressie van het penispark in (nog meer) foto’s


Even uitrusten? Pas op waar je gaat zitten!
Penissen op een rij, Zuid-Korea
Piemels, piemels en nog eens piemels
Zo dat is een groot… veld met kleurrijke bloemen
Koreaanse ninja’s in actie
Even lekker wippen?
Wie denkt dat er alleen aangeraakt, gekeken of gefotografeerd kan worden heeft het mis. Hoofdattractie is deze spectaculaire wip
Lachen, gieren, brullen? Zelfs de Koreanen vermaken zich kostelijk in dit rare park

Haesindang Park, oftewel het penispark bezoeken?


Ben je enthousiast geworden en vind je dat een bezoek aan het penispark in Zuid-Korea echt niet mag ontbreken? Hieronder vind je een korte uitleg hoe er te komen.

De beste manier om bij het penispark te komen is met een huurauto. Dan kun je er makkelijk even naar toe rijden en weer weggaan als je alle 300 penisbeelden hebt gezien. Een andere optie is met de bus, maar deze rijdt meestal 1 keer per uur. Bus 24 vertrekt vanaf het busstation van Samcheok en doet er ongeveer 45 minuten over. Vergeet zeker niet de buschauffeur in te lichten dat je naar Haesindang Park wilt. Die zal je bovenaan het park eruit laten en dat scheelt weer een hele klim naar boven. Toegang tot het park kost 3000 won (€2,25). Openingstijden zijn van maart tot oktober van 9 tot 18 uur. En van november tot februari van 9 tot 17 uur.

De 3 grootste penissen van het park

Heb jij nog meer tips, ideeën of opmerkingen over het Haesindang Penispark? Laat gerust hieronder een bericht achter!

Laat een bericht achter

Deze website maakt gebruik van cookies. We nemen aan dat u hier meer akkoord gaat en lees er meer over in het privacybeleid Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Beleid
UA-140023448-1