De middeleeuwse stad Innsbruck is een ideale bestemming voor mensen die naast een stedentrip ook prachtige wandelingen willen maken in de Oostenrijkse Alpen. Innsbruck, gelegen aan de Inn en omgeven door mooie bergen was in 1964 en 1976 de gastheer van de Olympische Winterspelen. Het is de grootste stad van de provincie Tirol en erg populair bij studenten. En gelukkig ook bij toeristen. Enkele bezienswaardigheden zijn Neues Hof met het beroemde gouden dak, de Kaiserliche Hofburg en de Hofkerk uit 1553. Daarnaast vind je hier 20 musea, vele kerkjes en leuke straatjes om te winkelen of te dineren. Dus op naar Innsbruck …!

In deze reisgids over Innsbruck


Handige Websites Innsbruck, Oostenrijk


Deze Reisgids over Innsbruck bevat affiliate links. Dit betekent dat je als je een boeking maakt via één van de links op deze website, ik daar een kleine vergoeding voor krijg. Dit kost je overigens niks extra!

Een prachtig uitzicht op Innsbruck en de omgeving

Vervoer – Hoe kom je in Innsbruck?


Vliegtuig: Het vliegveld van Innsbruck ligt op 2.5 kilometer ten westen van het centrum. Transavia vliegt het hele jaar vanuit Amsterdam een aantal keer per week naar de hoofdstad van Tirol. Vanuit België vliegt TUI Belgium in de winter naar Innsbruck. Uiteraard heeft dat vooral te maken met de wintersport.

Trein: Als je meer een voorkeur hebt voor de trein dan is dat ook mogelijk. Het treinstation van Innsbruck ligt midden in het centrum en zal daarom op loopafstand zijn van jouw hotel. Bedenk je wel dat een treinreis naar Innsbruck alleen in de winter een direct verbinding heeft vanuit Amsterdam. In de zomer is het nodig om bijvoorbeeld in München de EuroCity te nemen. Kijk voor meer informatie en tickets op de website van NS International Stedentrips.

Auto: Kom je met de auto naar Innsbruck en wil je de stad graag een dagje verkennen? Dan kun je parkeren in één van de parkeergarages in het centrum van de stad. Goedkoop is het echter niet. Bij de Park & Ride Olympiadorf betaal je 18 euro voor de hele dag en kan je gratis met de bus naar het centrum toe. Een beter alternatief zou zijn om de auto bij een Park & Ride in de omgeving te zetten en met de trein verder te gaan. Denk daarbij aan de plaatsjes Kematen ten westen van Innsbruck of Hall im Tirol en Wattens ten oosten van de stad.

Misschien ook interessant?

Laat een bericht achter

Deze website maakt gebruik van cookies. We nemen aan dat u hier meer akkoord gaat en lees er meer over in het privacybeleid Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Beleid
UA-140023448-1