Home » Europa » Polen » Krakau Reisgids

Krakau, Polen | Historische Reisgids

by Steven
Gepubliceerd: Laatste update:

Krakau mag oprecht de leukste stad van Polen genoemd worden. Vanwege zijn historische centrum, dat tijdens de Tweede Wereldoorlog ongeschonden bleef, staat het sinds 1978 op de Werelderfgoedlijst van Unesco en trekt de stad jaarlijks steeds meer toeristen aan. En dat is allemaal meer dan logisch.

De Wawelkathedraal, het marktplein met haar historische gebouwen, de Sint-Andreaskerk en de wijk Kazimierz zijn maar een paar bezienswaardigheden die je zeker niet moet overslaan. En wat dacht je van een bezoek aan de zoutmijnen van Wieliczka of het voormalig concentratiekamp Auschwitz? Wie een stedentrip overweegt naar Krakau kan zich hier zo 5 dagen vermaken. Op naar Krakau …

Het Wawel kasteel in het centrum van Krakau

Handige websites Krakau & Polen

Deze reisgids over Krakau bevat affiliate links. Dit betekent dat je als je een boeking maakt via één van de links op deze website, ik daar een kleine vergoeding voor krijg. Dit kost je overigens niks extra!

Bezienswaardigheden in Krakau – Wat te zien en doen?


Tijdens een vakantie in Polen mag je deze prachtige middeleeuwse stad zeker niet overslaan. Maar het is ook geschikt voor een leuke stedentrip. Reken dan zeker op minimaal 3 volle dagen, want niet alleen in de stad, maar ook in de omgeving valt genoeg te zien en doen. Hieronder vind je een aantal interessante bezienswaardigheden.

De beste tijd om Krakau te bezoeken is tussen april en oktober, hoewel in de zomermaanden juli en augustus gemiddeld meer regen valt. In de maanden december, januari en februari ligt de temperatuur rond het vriespunt.

Het voormalig concentratiekamp Auschwitz Birkenau in Polen

Bezoek de Hel op Aarde, Auschwitz-Birkenau


Ongeveer 80 kilometer ten westen van Krakau bevindt zich het voormalig concentratiekamp Auschwitz-Birkenau. Tijdens de Tweede Wereldoorlog (1939-1945) kwamen in dit kamp naar schatting 1.3 miljoen mensen om het leven. Een bezoek aan Auschwitz zal ongetwijfeld veel emotie teweegbrengen, maar is zekerde moeite waard om te beseffen wat voor verschrikkelijke dingen hier gebeurd zijn. Hoe heeft het kunnen gebeuren? Wat waren de omstandigheden van de gevangenen?

Wil je meer weten over de zojuist gestelde vragen en hoe je een bezoek naar dit kamp regelt? Lees dan het artikel Auschwitz | Alle informatie voor een bezoek aan de Hel op Aarde.

De Wieliczka-zoutmijn nabij Krakau in Polen

Heb jij nog meer tips, ideeën of opmerkingen over deze reisgids van Krakau in Polen? Laat dan gerust hieronder een bericht achter.

Laat een bericht achter

Deze website maakt gebruik van cookies. We nemen aan dat u hier meer akkoord gaat en lees er meer over in het privacybeleid Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Beleid
UA-140023448-1