Nanjing | De oude hoofdstad van China | Historische Reisgids

by Steven
Gepubliceerd: Laatste update:
Home » China » Nanjing Reisgids – Historie, Bezienswaardigheden & Reistips

Nanjing was van 1928 tot 1949 de hoofdstad van China. Historische gezien is het één van de belangrijkste steden met een aantal belangrijke historische bezienswaardigheden. Zo kun je op de Paarse berg een bezoek brengen aan bijvoorbeeld het mausoleum van Ming Xiaoling, de oprichter van de Ming dynastie (1638-1644) of aan het Sun Yat-Sen Mausoleum. Hij wordt ook wel als de vader van het moderne China gezien en zijn mausoleum is voor Chinezen een belangrijke plek om hem te eren.

Verder vind je hier de oudste universiteit van het land (258 v.C.) en het museum van Nanjing is een absolute aanrader. Tot slot behoort Nanking, zoals het ook wel genoemd wordt tot één van de beste steden van China om in te wonen. Op naar Nanjing …!

Handige websites Nanjing & China


Deze reisgids over Nanjing bevat affiliate links. Dit betekent dat je als je een boeking maakt via één van de links op deze website, Travel4history daar een kleine vergoeding voor krijgt. Dit kost je overigens niks extra!

Meer weten? Lees dan ook:

Laat een bericht achter

Deze website maakt gebruik van cookies. We nemen aan dat u hier meer akkoord gaat en lees er meer over in het privacybeleid Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Beleid
UA-140023448-1