Cambodja | Historische Reisgids & Magazine

by Steven
Historische Reisgids van Azië
Home » Cambodja

Cambodja behoort tot één van de mooiste landen van Zuidoost-Azië. Het ontwikkelt zich in rap tempo en met name de hoofdstad Phnom Penh. Een reis door Cambodja begint hier en gaat langs prachtige eilanden, een trieste geschiedenis van de Rode Khmer en een oude Khmer architectuur met als hoogtepunt de fameuze tempels van Angkor Wat. Welkom in Cambodja… 

Op zoek naar de leukste historische bezienswaardigheden van Cambodja? Hieronder vind je een aantal bijzondere plekken die je meer vertellen over de interessante geschiedenis van dit mooie land.

Handige websites voor een reis naar Cambodja


Deze pagina over Cambodja bevat affiliate links. Dit betekent dat je als je een boeking maakt via één van de links op deze website, Travel4history daar een kleine vergoeding voor krijgt. Daar is voor jou geen extra kosten aan verbonden!

Alle artikelen en reisgidsen over Cambodja

Historische reisgids over Angkor Wat, Cambodja

Angkor Wat


Een bezoek aan Cambodja is niet compleet zonder een kijkje te nemen in het mooiste tempelcomplex van Zuidoost-Azië: Angkor Wat.

Het graf van Pol Pot in Anlong Veng, Cambodja

Anlong Veng


Voor Anlong Veng, ten noorden van Siem Reap ga ja vooral heen als je meer te wilt weten over oud-dictator Pol Pot en zijn Rode Khmer.

Historische reisgids van Banlung in Ratanakiri

Banlung


Banlung, gelegen in de provincie Ratanakiri in het noordoosten van Cambodja is één van de minst bezochte plekken van het land.

De historische reisgids van Kampot, Cambodja

Kampot


Kampot is een leuke plaats met Franse koloniale gebouwen, in het zuiden van het land. In de reisgids lees je alles over deze plek in Cambodja.

Reisgids over het plaatsje Kep in Cambodja

Kep


Het kleine plaatsje Kep was ooit de Elitebadplaats van het land. Sla deze plek niet over, want je kunt er genoeg leuke dingen doen.

Kampi Rapid aan de Mekong rivier

Kratie


Voor Kratie ga je naar de zeldzame Irrywaddy dolfijnen. Maar er is meer. In de reisgids van Kratie lees je er alles over.

Reisgids over Phnom Penh in Cambodja

Phnom Penh


Phnom Penh is de hoofdstad van Cambodja. Breng een bezoek aan de indrukwekkende Killing Fields net buiten de stad.

De historische Preah Vihear Tempel in Cambodja

Preah Vihear


De Preah Vihear Tempel ligt in het uiterste noorden van het land. Weinig toeristen gaan hierheen, maar het is zeker de moeite waard.

De Bou Sraa Falls in Cambodja

Sen Monorom


Sen Monorom in het oosten van een land is een absolute aanrader. Ook hier gaan weinig toeristen heen, maar heeft een aantal leuke attracties die je niet mag missen.

Siem Reap


Siem Reap is de bekendste stad van het land. Het is de toegangspoort tot Angkor Wat. Daarnaast is Siem Reap een superleuke en gezellige en sfeervolle stad. In de reisgids lees je er alles over.

Deze website maakt gebruik van cookies. We nemen aan dat u hier meer akkoord gaat en lees er meer over in het privacybeleid Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Beleid
UA-140023448-1