India | Historische Reisgids & Magazine

by Steven
Geschiedenis van de Taj Mahal in Agra, India
Home » India

India, je houdt ervan of je vindt het helemaal niks. Dat is de algemene stelling over dit land. Een mening ertussen schijnt niet te kunnen.

Maar ondanks de armoede is India een kleurrijk land, met verschillende culturen en een prachtige natuur. In drie weken tijd kun je maar een klein deel van het land zien. Des te meer een reden om terug te keren en andere gebieden te ontdekken van dit mooie land. 

Beste reistijd?

Ben je van plan een reis te maken in het noorden van India? Bedenk dan dat de maanden mei en juni bloedheet kunnen zijn. In Delhi zou het zomaar 40 graden kunnen worden. De maanden september tot en met maart zijn de beste maanden. Het regent dan weinig en de temperatuur is aangenaam. 

Voor het zuiden geldt dat er tussen juni en oktober de meeste regen valt. De moessonregen teistert dan dit gedeelte van het land. Vanaf eind oktober tot en met mei heb je prima weer met een gemiddelde temperatuur van 30 graden. 

Visum voor India?

Voor India heb je zeker een visum nodig. Het aanvragen van een visum bleek vroeger meer moeite te kosten dan tegenwoordig. Zelfs een e-visum kun je nu redelijk makkelijk aanvragen via de website van de immigratiedienst van India. Oké, de website is een iets ander verhaal, maar daar raak je wel aan gewend. Je kunt een visum aanvragen voor een maand, een jaar of zelfs vijf jaar. Natuurlijk zijn daar wel bepaalde voorwaarden aan verbonden.

Natuurlijk is het ook mogelijk om zelf je visum aan te vragen bij de ambassade van India in Den Haag. Of je laat een erkend bureau het visum voor je regelen.

Let op, voor sommige gebieden in India, zoals delen van het noordoosten en de regio Kashmir heb je een speciaal vergunning nodig om er te mogen reizen. 

Hoe ziet jouw reis naar India eruit?

India is een groot land en heeft daarom heel veel te bieden voor toeristen. De meeste mensen gaan naar het noorden, maar misschien is het leuk om ook eens aan het zuiden te denken. Hieronder vind je een aantal leuke mogelijkheden.

Alle artikelen en reisgidsen over India

Historische reisgids van Alappuzha in India

Alappuzha


Alappuzha (ook wel Alleppey) is de toegangspoort tot de prachtige Kerala Backwaters.

Historische reisgids van Bangalore in India

Bangalore


Bangalore behoort tot één van de grootste steden van India. In de reisgids lees je alles over de leukste historische attracties van de stad

Historische reisgids van Chennai, India

Chennai


Chennai kennen we ook wel onder de naam Madras. Deze interessante stad heeft een aantal mooie historische bezienswaardigheden. In de reisgids lees je er meer over.

Deze website maakt gebruik van cookies. We nemen aan dat u hier meer akkoord gaat en lees er meer over in het privacybeleid Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Beleid
UA-140023448-1