Jeju Island, Zuid-Korea | Historische Reisgids

by Steven
Gepubliceerd: Laatste update:
Home » Zuid-Korea » Het eiland Jeju Reisgids – Historie, Bezienswaardigheden & Reistips

Jeju is het bekendste eiland van Zuid-Korea. Het ligt ten zuiden van Zuid-Korea en mag tijdens een reis door het land zeker niet overgeslagen worden. Het is een ideale plek voor een strandvakantie, maar ook voor het maken van mooie wandelingen, het bezoeken van een aantal grotten en de hoogste berg van het land en heeft het nog een aantal bijzondere tradities, waaronder de Haenyeo.

Deze hoogbejaarde zeemeerminnen duiken elke dag in de zee op zoek naar mosselen en schelpen. Kortom, dit prachtige eiland heeft een aantal unieke attracties waardoor het voor iedereen een fantastische plek is om te bezoeken. Op naar Jeju…!

In deze reisgids over het eiland Jeju


Handige Websites Jeju & Zuid-Korea


Deze reisgids over Jeju Island bevat affiliate links. Dit betekent dat je als je een boeking maakt via één van de links op deze website, Travel4history daar een kleine vergoeding voor krijgt. Daar zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden!

Geschiedenis – Wat maakt een bezoek aan Jeju Island historisch gezien zo interessant?


Jeju is een eiland dat ongeveer 2 miljoen jaar geleden is ontstaan door een eruptie van een onderwatervulkaan. Zo vind je hier vandaag de dag lavagrotten, vulkanen en andere prachtige natuurverschijnselen. De historie van het eiland is gevormd de natuur.

Maar er is meer. Jeju ligt afgelegen van de rest van Korea en heeft in de loop van de geschiedenis een andere ontwikkeling ondergaan. Dit kwam omdat er nauwelijks contact was tussen de inwoners van Jeju en de Koreanen van het vasteland. Daarnaast maakte Jeju uit van verschillende rijken en is het ooit een betwist eiland geweest tussen Zuid-Korea en Japan.

Dat er op Jeju Island andere gewoontes zijn, komt het best tot uiting in de taal (dialect) en de traditie van de Haenyeo. De Haenyeo, een groep oude duiksters die vroeger de kostwinner van het gezin waren, vind je nergens anders dan op dit eiland.

Naar Jeju ga je vooral naartoe als je van de natuur houdt en een ander stukje Korea wil ontdekken. In het volgende hoofdstuk lees je alles over de leukste bezienswaardigheden op Jeju Island.

Bezienswaardigheden op Jeju Island – Wat te zien en doen?


Jeju Island is typisch een bestemming waar je met gemak 5 dagen kunt verblijven. Er valt veel te zien en mocht het een beetje mooi weer zijn, kun je altijd nog een bezoek brengen aan één van de mooie stranden die het eiland rijk is. Zelf verbleef ik 4 volle dagen op Jeju en dit zijn de plekjes die ik bezocht heb.

Maak een wandeling door Jeju Stad


Met 400.000 inwoners is Jeju City de grootste stad van het eiland. Het heeft een aantal interessante bezienswaardigheden die absoluut de moeite waard zijn. Denk daarbij aan Yongduam Rock en Yongyeon Pond. Maar ook het Arario Museum of het Folklore & Natural History Museum zijn interessant om te bezoeken. De meeste bezienswaardigheden bevinden zich langs de kust. En misschien kom je daar nog wel de Haenyeo tegen (nr. 3).

Beklim de hoogste berg van Zuid-Korea, Mount Hallasan


Met 1950 meter hoogte is Mount Hallasan de hoogste berg van Zuid-Korea. Het is een unieke ervaring om een wandeling te maken naar de top van deze prachtige berg. In totaal zijn er een aantal trails te vinden, waarvan er 2 naar de top gaan. Deze wandelingen duren 4 a 5 uur heen en 4 a 5 uur terug en zijn in totaal 20 kilometer lang. Maar eenmaal boven zal blijken dat het meer dan de moeite waard is geweest. Maak deze wandeling op een mooie dag, zorg voor goede uitrusting, neem genoeg water en eten mee en zorg dat je rond 8 uur aan de tocht begint. Dan is een goed begin al het halve werk…

Ontdek de Manjanggul Cave


Op Jeju Island kun je een aantal interessante grotten bezoeken. De meest bekende daarvan is de Manjanggul Cave. Deze grot bestaat uit een indrukwekkend aantal stalactieten en Stalagmieten en is ongeveer 9 kilometer lang. Voor toeristen is het mogelijk 1 kilometer van de lavatunnel te bezichtigen.

Waarschijnlijk is deze tunnel meer dan 200.000 jaar geleden ontstaan. Het laat maar eens zien hoe indrukwekkend het vulkaaneiland Jeju is! De Manjanggul Cave bevindt zich ongeveer 40 kilometer ten oosten van Jeju City.

De Haenyeo op Jeju Island in Zuid-Korea

Bezoek het Jeju Haenyeo Museum


De Haenyeo is een typisch cultuurverschijnsel op dit eiland. Het zijn de oude duiksters die 6 uur per dag duiken naar schelpen in de zee en daarmee hun brood verdienen. Ze worden met uisterven bedreigd, want de jonge generatie wil niet graag Haenyeo worden.

Wil je meer weten over deze bijzondere duiksters op Jeju Island? Lees dan het artikel over de Haenyeo en hun geschiedenis. En uiteraard kom je ook te weten waar je ze kan vinden op Jeju Island.

De Haenyeo in Zuid-Korea

Geniet van het uitzicht vanaf Seongsan Sunrise Peak


In het oosten van Jeju Islans vind je Seongsan Sunrise Peak. Het is een soort kleine vulkaan, ontstaan 5.000 jaar geleden door een eruptie onderwater. Vanaf de parkeerplaats ben je binnen 30 minuten op de top van de vulkaan. Zo heb je een prachtig uitzicht op de krater en op het eiland Jeju. Seongan Sunrise Peak is een absolute aanrader om een bezoek aan te brengen.

Wandel door Golmae Eco Park en bezoek de Cheonjiyeon Waterfall


In de stad Seogwipo kun je een bezoek brengen aan Golmae Eco Park en de Cheonjiyeon Waterfall. Om de waterval te kunnen zien moet je een entreeticket kopen, maar dit is zeker de moeite waard. Je kunt hier even rustig bijkomen en genieten van de 20 meter hoge waterval.

Met Guus Hiddink in Zuid-Korea
Guus Hiddink en Zuid-Korea, een gouden combinatie

Ga met Guus Hiddink op de foto bij Hamel Ship Expedition Center


In het zuidwesten van Jeju Island kun je een bezoek brengen aan Guus Hiddink en het Hamel Ship Expedition Center. Hendrick Hamel was een Nederlandse zeevaarder en wordt gezien als één van de belangrijkste ontdekkers van Zuid-Korea. En Guus Hiddink? Die werd op het Wereldkampioenschap voetbal 2002 in Zuid-Korea en Japan vierde met zijn Zuid-Koreaanse voetbalelftal.

Wil je meer weten over het Hamel Ship Expedition Center op Jeju Island? In dit artikel over Guus Hiddink en het schip De Sperwer lees je er alles over.

Hamel Ship Expedition Center op Jeju Island, Zuid-Korea
Het schip De Sperwer van zeevaarder Hendrick Hamel

Accommodatie – Waar te overnachten?


Jeju telt in totaal 700.000 inwoners. De meeste daarvan wonen in Jeju Stad. Heb je niet de beschikking over een auto, dan is overnachten in Jeju Stad de beste optie. Vanaf hier kun je namelijk het beste de bus pakken die je naar veel plekken op het eiland brengt. Zelf verbleef ik in Jeju city, vanweg de beschikbaarheid van bussen. Kijk hier voor accommodatie in Jeju Stad.

Een andere stad op het eiland is Seogwipo. Deze telt ongeveer 100.000 inwoners en bevindt zich aan de zuidkant van het eiland. Het is hier minder druk en vanaf hier kun je het zuidelijke gedeelte van Jeju verkennen. Kijk hier voor hotels en guesthouses in Seogwipo.

Heb je de beschikking over een auto? Dan is het een aanrader om in één van de vele kleine dorpjes een hotel of guesthouse te boeken. Naar Jeju ga je vooral als je wilt genieten van de prachtige natuur. En daar hoort een drukke stad niet helemaal bij, toch?

Vervoer – Hoe kom je er?


Wie een bezoek wilt brengen aan Jeju Island kan het eiland op verschillende manieren bereiken. De makkelijkste manier is via Jeju International Airport. Dit vliegveld is het op één na grootste van Zuid-Korea en ligt ten westen vande stad Jeju. Het label ‘International’ heeft vooral betrekking op bestemmingen binnen Azië, zoals China, Japan, Maleisië, Taiwan en Thailand.

Een andere mogelijkheid is om Jeju Island te bereiken per boot. Vanaf de havenstad Busan is dit mogelijk, maar houdt wel rekening met een tijdsduur van 10 uur. Vliegen is in dit geval verstandiger. Een andere mogelijkheid is via het zuidwestelijke punt van Zuid-Korea, Wando. Vanaf hier vertrekt de ferry die er ongeveer 2 tot 5 uur over doen, afhankelijk van de ferrydienst die je kiest. Kijk op de website van Hanil Express voor meer informatie.

Vervoer op Jeju Island?


Zelf verbleef ik 4 dagen op dit mooie eiland en maakte ik gebruik van het openbaar vervoer: de bus. Dat leverde best wat problemen op, aangezien Zuid-Koreaanse buschauffeurs geen Engels spreken. Een ander probleem is dat bussen buiten de stad Jeju niet vaak rijden, waardoor je af en toe best lang moet wachten. In de stad Jeju is het geen probleem, want hier rijden er genoeg en lopend bereik je ook al best veel.

Het is daarom een aanrader om een auto te huren op dit prachtige eiland. Zo ontdek je meer en kom je op de meest bijzondere plekjes. Kijk op de website van Rentcars voor meer informatie.

Volgende bestemming in Zuid-Korea?


Genoeg gezien van dit bijzondere eiland in Zuid-Korea? Vervolg dan je reis met de boot naar de havenstad Busan. Of pak het vliegtuig en ontdek de hoofdstad van Zuid-Korea, Seoel. Een andere optie is op bij Jeju City de boot te pakken naar Wando om vervolgens door te reizen naar Gwangju.

Heb jij meer tips, ideeën of opmerkingen over Jeju Island in Zuid-Korea? Laat dan gerust hieronder een bericht achter.

Laat een bericht achter

Deze website maakt gebruik van cookies. We nemen aan dat u hier meer akkoord gaat en lees er meer over in het privacybeleid Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Beleid
UA-140023448-1