Bangalore, India | Historische Reisgids

by Steven
Gepubliceerd: Laatste update:
Home » India » Bangalore Reisgids

Bangalore is na New Delhi en Mumbai de derde stad van India. Het ligt in het zuiden van het land, telt 9 miljoen inwoners en wordt ook wel de ICT hoofdstad van het land genoemd. Het heeft daardoor een grote aantrekkingskracht op Indiërs die hier een toekomst op willen bouwen.

De stad is vooral bekend vanwege de prachtige tuinen die je hier kunt vinden, zoals Lal Bagh of Cubbon Park. Daarnaast vind je hier een bruisend nachtleven vol met pubs en een keur aan leuke restaurantjes, van Chinees tot aan Westers eten. Dus op naar Bangalore …!

De bibliotheek van Bangalore
De bibliotheek van Bangalore

Praktische Informatie over Bangalore


Beste reistijd? Bangalore is het hele jaar door goed te bezoeken. De temperatuur ligt het hele jaar tussen de 25 en 35 graden. In de maanden mei tot oktober valt er de meeste regen, maar in vergelijking met andere gebieden valt het voor deze tijd voor het jaar mee. Daarom kun je de stad het hele jaar door bezichtigen.

Hoeveel dagen voor een stedentrip Bangalore? In vergelijking tot andere steden in India (Delhi, Mumbai) kun je in 2 dagen de belangrijkste bezienswaardigheden gezien hebben.

Benieuwd wat je allemaal kunt zien en doen in Bangalore? Scroll dan naar beneden voor alle informatie over de geschiedenis, bezienswaardigheden, accommodatie en vervoer…

Handige websites Bangalore & India


Deze reisgids over Bangalore bevat affiliate links. Dit betekent dat je als je een boeking maakt via één van de links op deze website, Travel4history daar een kleine vergoeding voor krijgt. Dit kost je overigens niks extra!

Bezienswaardigheden – 5 x zien en doen in Bangalore


Bangalore is qua bezienswaardigheden misschien niet de meest interessante stad om er een lange tijd te verblijven. Hier vind je vooral veel parken waar je af en toe eens een kijkje kan gaan nemen.

1: Cubbon Park

2: Bangalore Palace

3: Lal Bagh Botanische tuinen

4: Vidhana Soudha and Attara Kacheri

5: Tipu Sultan Fort And Palace – Bangalore KR Market

Accommodatie – Waar te verblijven?


Op zoek naar accommodatie in Bangalore? Hieronder vind je leukste hotels en hostels in deze miljoenenstad in het zuiden van India.

Vervoer – Hoe kom je in Bangalore?


Vliegtuig: Het internationale vliegveld van Bangalore heet Bengaluru Kempegowda Airport. Dagelijks vertrekken hier vele nationale, maar ook internationale vluchten. Zo vliegt KLM sinds oktober 201 drie keer per week naar deze stad. Het vliegveld, dat 40 kilometer ten noorden van de Bangalore ligt heeft een prima netwerk van Airport Shuttles die je naar de binnenstad kunnen brengen.

Trein: Het belangrijkste station van Bangalore is City Railway Station. Vanaf hier vertrekken vele treinen naar de rest van India, zoals Chennai, Hampi, Goa en Mumbai.

Bus: Het belangrijkste busstation van de stad ligt naast het City Railway Station. Vanaf Kempegowda busstation vertrekken dagelijks honderden bussen naar vele bestemmingen in India. Over het algemeen zou je een busticket online kunnen aanschaffen, echter zou de voorkeur zijn om dat bij een lokale reisagent te doen. Meestal krijg je vanaf die plek vervoer naar het busstation.

Metro: Steeds meer steden en grote plaatsen in India krijgen een metronetwerk (Namma Metro). Op dit moment zijn er twee metrolijnen (groen en paars), maar zullen er in de komende jaren nog een aantal uitbreidingen plaatsvinden. Zo brengt de paarse lijn je van City Railway Station naar het oosten of westen van de stad.

Laat een bericht achter

Deze website maakt gebruik van cookies. We nemen aan dat u hier meer akkoord gaat en lees er meer over in het privacybeleid Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Beleid
UA-140023448-1