Miyajima Reisgids, Japan – 5x historie ontdekken

by Steven
Gepubliceerd: Laatste update:
Home » Japan » Miyajima Reisgids – Historie, Bezienswaardigheden & Reistips

Het eiland Miyajima bij Hiroshima is één van de leukste toeristische trekpleisters van Japan. Het was de Japanse geleerde Hayashi Gaho (1616-1680) die dit eiland in de zeventiende eeuw omschreef als één van de drie mooiste vergezichten van Japan. En zeg nou zelf, het eiland is werkelijk een plaatje!

De officiële naam luidt overigens Itsukushima en betekent Tempeleiland. In dit artikel ga ik dieper in op de historische betekenis van Miyajima en geef ik een uitleg wat je hier allemaal kunt zien en doen.

Uitzicht op Hiroshima vanaf Miyajima, Japan
Uitzicht vanaf Miyajima op de baai bij Hiroshima

Praktische Informatie over Itsukushima


Beste reistijd? De beste periode voor een bezoek aan dit prachtige eiland is tussen mei en oktober. Dan is de temperatuur aangenaam tot warm. In juni en juli valt er wel gemiddeld de meeste regen. In de zomermaanden is het gemiddeld 25 tot 30 graden, in de winter tussen de 5 a 10 graden.

Hoeveel dagen voor een bezoek aan het eiland Miyajima? Vanaf Hiroshima kun je makkelijk een dagtrip maken naar Itsukushima. Rond 7 uur vertrekt de eerste boot, de laatste vertrekt rond 21 uur. Hou je van rust en kalmte en wil je de grote stad vermijden? Dan is deze bestemming ideaal om er te overnachten.

Benieuwd wat je allemaal kunt zien op dit prachtige eiland in Japan? Scroll dan naar beneden voor alle informatie over de geschiedenis, bezienswaardigheden, accommodatie en vervoer.

Handige websites Miyajima & Japan


Deze reisgids over Miyajima maakt gebruikt van affiliate links. Dat betekent dat als je een boeking maakt via één van de links, Travel4history daar een kleine vergoeding voor krijgt.

Schilderij van Hokusai over Kobo Daishi
Schilderij van de Japanse schilder Hokusai (1760-1849). Door de tantra te reciteren weert de monnik Kobo Daishi de demoon van zich af.

De historie van het Tempeleiland Miyajima


In 806 na Christus kwam de monnik Kobo Daishi naar Miyajima en beklom de hoogste berg van het eiland, Mount Misen. Hij was net terug van een lange reis door China en na veel kennis opgedaan te hebben besloot hij dat de berg een spirituele plek moest zijn voor een nieuwe vorm van Boeddhisme.

Miyajima wordt beschouwd als een heilige plaats al voor het grootste gedeelte van de Japanse geschiedenis. In 806 AD beklom de monnik Kōbō Daishi de berg Misen en vestigde de berg als een ascetische plaats voor de Shingon sekte van het Boeddhisme. In de jaren daarna hebben de boeddhistische tempels en shinto schrijnen een hechte relatie met elkaar onderhouden. In het verleden hadden vrouwen geen toegang tot het eiland en oude mensen werden ergens anders naartoe verscheept om te sterven. Dit alles werd gedaan om de rituele puurheid van de plaats niet te bederven.

Miyajima is een romantische plaats en men geniet het meest van een overnachting in een van de ryokans op het eiland. Overdag zijn er vele toeristen die ’s avonds vertrekken waardoor het ’s avonds veel stiller en vredig is. Op het eiland lopen tamme herten rond, ook door de straten van het dorpje. Ze lopen overdag op dezelfde plaatsen als de toeristen en ’s avonds slapen ze langs de paden.

Geschiedenis van het eiland Miyajima, 1913
Een foto van Miyajima, gemaakt in 1913.

Bezienswaardigheden – Een dag op Miyajima?


Ben je van plan een hele dag op Miyajima te verblijven? Een goede keuze. Naast de vele tempels kun je namelijk ook hartstikke mooie wandelingen maken op het eiland. Zo heb ik zelf de wandeling gemaakt naar de top van Mount Misen.

Met een goede conditie is dit makkelijk te doen en ben je binnen 1.5 uur boven. Vanaf de Mount Misen Observatory heb je werkelijk een schitterend uitzicht over de baai van Hiroshima. Mocht je nou niet de heilige berg willen beklimmen, dan kun je gebruik maken van de kabelbaan.

  • Itsukushima Shrine
  • Daisho-in Temple 
  • Daiganji Temple 
  • Senjokaku (Toyo Shrine)
  • Vijf verdiepingen Pagode (Gojunoto)
Historische reisgids van Miyajima, Japan

Accommodatie – Waar te overnachten?

Het is mogelijk om op het eiland te overnachten. Er zijn een aantal hotels, maar verwacht wel dat je zeker duurder uit bent dan in Hiroshima. Persoonlijk koos ik er zelf voor om in Hiroshima te overnachten en een dagje een bezoek te brengen aan dit prachtige eiland.

Kijk hier voor accommodatie op Miyajima

Vervoer – Hoe kom je op Miyajima?

De beste manier om bij Miyajima te komen is om eerst de trein te pakken van Hiroshima naar Miyajimaguchi Station. Vervolgens pak je de ferry en ben je binnen 15 minuten op het eiland. Deze route is geheel gratis met de JR pas als je de trein en de ferry van JR pakt. Vanuit Hiroshima kun je ook met de trein en met de boot kun je ook een duurdere private ferry nemen.

Heb jij nog tips, opmerkingen of ideeën over het eiland Miyajima? Laat dan gerust hieronder een bericht achter.

Laat een bericht achter

Deze website maakt gebruik van cookies. We nemen aan dat u hier meer akkoord gaat en lees er meer over in het privacybeleid Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Beleid
UA-140023448-1