Ontdek Historisch Okinawa, Japan | Reisgids

by Steven
Gepubliceerd: Laatste update:
Home » Japan » Okinawa Reisgids – Historie, Bezienswaardigheden & Reistips

Okinawa is het tropische eiland van Japan, waarvan je niet wist dat het bestond. Dit prachtige eiland, gelegen op 1500 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Tokio kent prachtige witte stranden, heeft het hele jaar door een zeer aangename temperatuur, heeft veel veel leuke bezienswaardigheden en is een prima afsluiting voor jouw reis door het land van de rijzende zon.

En op cultureel en historisch gebied valt op Okinawa ook ontzettend veel te ontdekken. Op naar Okinawa…

In deze reisgids over Okinawa


Handige websites Okinawa & Japan


Deze reisgids over Okinawa bevat affiliate links. Dit betekent dat je als je een boeking maakt via één van de links op deze website, Travel4history daar een kleine vergoeding voor krijgt. Daar zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden!

Bezienswaardigheden – Wat te zien en doen op Okinawa?


Naar Okinawa ga je vooral voor de prachtige witte stranden en het lekkere weer. Maar wil je meer cultuur en historie van het eiland ontdekken? Dan vind je hieronder een aantal bijzonder leuke bezienswaardigheden met een vleugje historie.

Shuri Castle


Ten oosten van de stad Naha vind je Shuri Castle. Tussen 1429 en 1879 was dit het paleis van het Ryukyu Koninkrijk. Zij regeerden eeuwenland over het eiland. In 2019 raakte het belangrijkste gebouw tijdens een brand zwaar beschadigd. Het heeft een belangrijke historische waarde voor het eiland en een absolute must om het te bezoeken.

Herdenkingspark Slag om Okinawa


In het uiterste zuiden van het eiland van je het herdenkingspark. Tussen 1 april en 22 juni 1945 vochten de Amerikanen en de Japanners hier een hevige strijd uit. Het leidde tot meer dan 100.000 doden en het was voor de Amerikanen de reden om een atoombom op Hiroshima te gooien. Het kostte zoveel Amerikaanse mensenlevens dat ze die niet wederom op het spel wilde zetten om het grote eiland te veroveren.

Het museum, de ligging, de herdenkingsmonumenten en het park zijn alle zeer indrukwekkend te noemen. Trek er daarom zeker een paar uurtjes voor uit om te ontdekken.

Naha City Museum of History


Meer weten over de cultuur en geschiedenis van Okinawa? Ga dan naar het Naha City Museum of History. Hier kom je alles te weten over de geschiedenis van het eiland van de afgelopen eeuwen. Zo kom je meer te weten over het Ryukyu Koninkrijk, zodat je daarna regelrecht een bezoek kan brengen aan Shuri Castle.

Accommodatie – Waar te verblijven op Okinawa?


Ben je van plan je vakantie in Japan af te sluiten op Okinawa? Er zijn genoeg mogelijkheden waar je kunt overnachten. Wil je het eiland verkennen vanaf één plek? Of wil je overnachten in een aantal leuke accommodaties op verschillende plekken op het eiland? Er is in ieder geval voor ieder wat wils.

Naha is de grootste stad en ligt in het zuiden van Okinawa. Dit is het startpunt voor een bezoek aan het prachtige Japanse eiland. Om hier een dag te overnachten is prima, om even bij te komen en/of de stad te bezoeken. Hier vind je meer informatie over accommodatie’s in Naha.

Nago ligt in het noorden van Okinawa en is zeer populair onder toeristen. De stad is stukken kleiner dan Naha en ideaal als je de drukte van Naha wilt vermijden. De belangrijkste attractie is Nago Castle. Maar uiteraard kun je hier ook genieten van de prachtige stranden van het eiland. Kijk hier voor meer accommodatie’s in Nago.

Maar het leukste is toch om een leuk hotel of resort aan het strand te hebben? Daar vind je er op het eiland ook genoeg van. Weg van de drukke stad en meteen rustig de zee induiken. Hier vind je de leukste strandhotels van Okinawa.

Vervoer – Hoe kom je op Okinawa?


Ben je van plan een bezoek te brengen aan Okinawa? Hieronder vind je meer informatie over hoe je er komt en hoe je het beste kan rondreizen op het eiland.

Vliegtuig: Het vliegveld van Okinawa bevindt zich bij de grootste stad van het eiland Naha. Vanaf Naha Airport vertrekken vele vluchten naar de rest van Japan, maar ook internationale vluchten naar China, Zuid-Korea, Taiwan, Hongkong, Singapore en Thailand. Vanaf Naha is een prima verbinding naar het vliegveld per monorail of bus. Voor meer informatie zie de website van Naha Airport.

Bus: Omdat er geen treinen rijden op Okinawa maken de meeste mensen gebruik van de bus. Zo rijden er bussen van Naha City naar Nago Bus Terminal in het noorden van het eiland. Voor meer informatie over busroutes op de website van Okinawabus. Mocht je nou veel met de bus reizen dan is de Okinawapas misschien een uitkomst…

Auto: Verreweg de beste optie om het eiland te verkennen is met de auto. Zo kun je jouw eigen route bepalen en de leukste uithoekje van het eiland ontdekken. Bij Sunny Cars kun je All Inclusive een auto huren. Dit betekent dat je niet voor verrassingen komt te staan in het geval van een ongeluk. Hier lees je alles over het huren van een auto op Okinawa.

Misschien ook interessant?


Heb jij nog tips, opmerkingen en ideëen voor deze reisgids over Okinawa? Laat dan gerust hieronder een bericht achter.

Laat een bericht achter

Deze website maakt gebruik van cookies. We nemen aan dat u hier meer akkoord gaat en lees er meer over in het privacybeleid Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Beleid
UA-140023448-1