Vang Vieng, Laos | Historische Reisgids

by Steven
Gepubliceerd: Laatste update:
Home » Laos » Vang Vieng

Vang Vieng is een plaatsje op 160 kilometer ten noorden van de hoofdstad Vientiane. Het ligt in één van de mooiste gebieden van Laos en is onwijs populair onder toeristen. Zo vind je hier een prachtig karstgebergte met vele grotten die je kunt bezichtigen. Maar ook kun je heerlijk ontspannen in de mooie blauwe meertjes die in het gebied veelvuldig te zijn.

En voor de avonturiers is er de mogelijkheid om een ballonvaart te maken of te tuben over de rivier. Dat laatste is erg populair onder backpackers, die daarbij ook nog eens dronken in de vele bars die langs de route de vinden waren. Doordat er veel ongelukken gebeurden (en waar jongeren bij om kwamen) heeft de Laotiaanse overheid dit ingeperkt en is het sindsdien veilig. In ieder geval valt er in deze prachtige omgeving genoeg te zien en doen. Op naar Vang Vieng …!

Handige websites Vang Vieng & Laos


Deze reisgids over Vang Vieng bevat affiliate links. Dit betekent dat je als je een boeking maakt via één van de links op deze website, Travel4history daar een kleine vergoeding voor krijgt. Daar zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden!

Accommodatie – Waar te verblijven in Vang Vieng?


Vang Vieng is een plaatsje van ongeveer 25.000 inwoners. Het ligt mooi gelegen tussen de rijstvelden en de mooie kliffen en is voor vele mensen een goede tussenstop voor een aantal goede wandelingen of beklimmingen. In het centrum tref je een grote hoeveelheid hotels en hostels aan in verschillende prijsklassen en kun je hier ook in de avond genieten van de vele bars en restaurants.

Vervoer – Hoe kom je in Vang Vieng?


Vliegtuig: Vang Vieng heeft geen eigen vliegveld en is het beste te bereiken vanaf Vientiane, hoewel het ook mogelijk is vanaf Luang Prabang.

Bus: Vang Vieng Bus Station ligt 2 kilometer ten noorden van het centrum. Vanaf hier vertrekken alle bussen naar het noorden (Luang Prabang) en het zuiden (Vientiane) van het land. Iets ten oosten van het centrum bevindt zich ook een busstop en een klein busstation van waar het ook mogelijk is om de bus naar Vientiane te pakken. De beste manier om vervoer te regelen is om dit te laten regelen door het hotel/hostel.

Een enerverende busreis van Vang Vieng naar Luang Prabang!
Wanneer je de bus van Vang Vieng naar Luang Prabang neemt dan krijg je te maken met een heleboel haarspeldbochten. Zorg er in ieder geval voor dat je niet ziek bent, want deze rit duurt zeker 5 uur door het prachtige gebergte maar je wordt ook regelmatig heen en weer geschud doordat de weg alleen maar bochten kent.

Laat een bericht achter

Deze website maakt gebruik van cookies. We nemen aan dat u hier meer akkoord gaat en lees er meer over in het privacybeleid Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Beleid
UA-140023448-1