Jigokudani Snow Monkey Park | Ontmoet Apen in de Helvallei

by Steven
Gepubliceerd: Laatste update:

Jigokudani Snow Monkey Park (地獄谷野猿公苑) behoort tot één van de leukste attractie’s van Japan. Dit park, ten noordoosten van Nagano in de regio Yamanouchi herbergt namelijk een grote groep Japanse Makaken. En je hebt vast wel eens op een foto die badderende apen in warmwaterbronnen gezien? Die foto’s zijn hier gemaakt…

Ben je van plan een bezoek te brengen aan dit bijzondere park in Japan? In dit artikel kom je meer te weten over Jigokudani en het ontstaan ervan. Tot slot krijg je een korte impressie van wat jou hier te wachten staan. Op naar Jigokudani (Snow) Monkey Park…!

Handige Websites Nagano & Japan


Deze pagina over Jigokudani Snow Monkey Park bevat affiliate links. Dit betekent dat je als je een boeking maakt via één van de links op deze website, Travel4history daar een kleine vergoeding voor krijgt. Daar zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden!

De entree van het Jigokudani Snow Monkey Park
De entree van Jigokudani Yaen-Koen vind je na een korte wandeling van 1.6 kilometer

Een korte geschiedenis: Het trieste lot van de Japanse Makaak


Toen Sogo Hara, een werknemer van Nagano Electric Highway rond 1950 voor de eerste keer een wandeling aan het maken was in de bergen van Jigokudani kwam hij een groep Japanse makaken tegen. Hij was geobsedeerd door deze bijzondere dieren dat hij besloot hier vaker te komen en ze in de gaten te houden. Maar elke keer ontdekte hij dat het er steeds minder werden en dat ze aan het vluchten waren voor de ontbossing die gaande was in de vallei. Deze ontbossing was een gevolg van de skiresorts die in de regio uit de grond gestampt werden. De makaken vluchtten naar lager gelegen gebieden en kwamen zo terecht bij boerderijen. Daar vernielden ze de oogst wat dan weer tot onrust leidde bij de boeren. Op een gegeven moment waren ze er klaar mee en besloten ze te gaan jagen op de apen.

Maar voordat de jacht op de apen geopend werd ontdekten ze dat de apen volop aan het badderen waren in de heetwaterbronnen, de in Japan genoemde onsen. De foto’s waren zo indrukwekkend dat Sogo Hara besloot dat hier een officieel park moest komen waarin de dieren beschermd moeten worden. Met de boeren maakte hij de afspraak dat de dieren gevoerd zullen worden, zodat ze geen oogsten meer zouden vernielen. Tot op de dag van vandaag krijgen de apen elke dag voedsel en zijn ze niet meer te vinden in de boerderij.

10 jaar geleden experimenteerde het park met het laten voeren van de dieren door bezoekers. Hier werd na een korte periode van afgezien, want het maakte de apen alleen maar agressief. De dieren voeren is dus verboden!

Jigokudani, oftewel de Helvallei in Yamanouchi, Japan
Jigokudani betekent officieel de helvallei, vanwege de steile kliffen die hier te vinden zijn.

Onsen en Makaken?


Japan is een vulkanisch eiland. Het is daarom niet verwonderlijk dat Japan meer dan 3000 onsen telt. Een onsen is een natuurlijke warmwaterbron en de Japanners zijn er dol op. Het is een ideale plek om te ontspannen en het drukke leven opzij te zetten. En blijkbaar zijn de apen het daar mee eens.

De Japanse makaak, oftewel de Macaca Fuscata leeft overigens voornamelijk in Japan in bosrijke gebieden en hoogvlaktes. Het zijn kuddedieren en doen elkaar graag na. Ze eten graag fruit, bladeren en knollen, maar insecten en slakken laten ze ook niet schieten. Gemiddeld wegen ze tussen de 10 en 20 kg en kunnen tot wel 30 jaar oud worden. En voor de rest hebben ze heel veel menselijke trekjes, maar die mag je in het Jigokudani Snow Monkey Park zelf gaan ontdekken.

Japanse makaken en onsen in Japan

Een impressie van het Jigokudani Snow Monkey Park


De onderstaande foto’s zijn gemaakt in september. Het was toen prachtig mooi weer en te heet voor de Japanse makaken om ook maar even in het water te gaan badderen. Natuurlijk is de beste tijd om dit park te bezoeken in de wintermaanden, maar het is überhaupt al fantastisch deze dieren te kunnen zien. Hieronder een korte impressie in foto’s van het Jigokudani Snow Monkey Park…

Japansen makaken in Jigokudanis Snow Monkey Park
Gezellig bijkletsen langs de rivier…
Een vooruitziende blik
Even voor me uit staren…
Twee Japanse makaken in Japan
Samen een puist uitknijpen?
Een kleine Japanse Makaak en een onsen
Even voelen…
Een Japanse Makaak in Jugokudani Snow Monkey Park
Daar zit je dan

Tot slot: de regio Yamanouchi is een rustige omgeving waar je heerlijk kunt wandelen en de drukte in de stad Nagano kunt ontlopen. Ben je na het Jigokudani Snow Monkey Park op weg naar Nagano, loop dan nog even een rondje om het grote Boeddhabeeld te ontdekken en rust nog even uit bij het station met je voeten in een onsen.

Tip: Heb je nou zelf zin in een onsen? In deze regio, genaamd Yamanouchi, kun je veel hotels vinden met een traditionele Japanse onsen.

Jigokudani Snow of no Snow Monkey Park bezoeken?


Hoe kom je er? Vanaf het station in Nagano is het ongeveer 45 minuten met de trein naar Yudanaka Station. Vanaf daar pak je de bus naar Jigokudani Snow Monkey Park. Deze rijdt 2 keer per uur. De rit duurt ongeveer 15 minuten en daarna loop je 1.6 kilometer naar de ingang van het park.

Openingstijden: Van april tot oktober is het park geopend van 8.30 tot 17 uur. Van november tot maart van 9 tot 16 uur. Toegang tot het park kost 800 yen.

Verliefd geworden op deze schattige Japanse Makaken? En wat vond je van het Jigokudani Snow Monkey Park? Laat gerust hieronder een bericht achter!

Laat een bericht achter

Deze website maakt gebruik van cookies. We nemen aan dat u hier meer akkoord gaat en lees er meer over in het privacybeleid Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Beleid
UA-140023448-1