Pakse Loop | Ontdek het Bolaven plateau

by Steven
Gepubliceerd: Laatste update:

De Pakse Loop is één van de hoogtepunten tijdens een reis door Laos. Deze tour met de motorbike duurt twee of drie dagen en brengt je naar het prachtige Bolaven plateau. Dit plateau, gelegen op meer dan 1000 meter hoogte is een mooi stukje natuur die je in Laos kunt vinden. Vooral een aantal watervallen zijn van een dusdanig prachtig dat je dit absoluut niet mag overslaan tijdens een reis door dit mooie land. Startpunt van de reis is Pakse en tevens ook het eindpunt. Op naar het Bolaven plateau…!

Hotel/Hostel: In Pakse overnachtte ik bij het Forest Hotel. Voordat ik begon aan de Pakse loop boekte ik online een kamer voor 12 dollar, op de terugweg overnachtte ik in een slaapzaal voor 8 dollar. Over zowel de tweepersoonskamer als de slaapzaal was ik tevreden. Echter heel gezellig, sfeervol en kans om andere mensen te ontmoeten doe je er niet, daarvoor zijn er betere opties in Pakse. De service vond ik wel prima!

De Pakse loop: Hoe regel je dit?


Samen met de Thakhek Loop behoort de Pakse Loop tot twee prachtige routes in Laos. Er zijn een paar bedrijven waar je scooters kunt huren en ook uitleg kunt krijgen over de gehele route. Ik besloot een scooter te huren bij Miss Noy & Yves Motorbike Rental. Aan het einde van de middag organiseren zij elke dag een bijeenkomst waarin alles uitgelegd wordt. En je krijgt een map mee met alle hoogtepunten van de loop!

Er is een kleine route (2 of 3 dagen) en een grote route (3 of 4 dagen). In principe kun je met de kleine route al veel gezien hebben en kom je langs vier prachtige watervallen. Maar heb je meer tijd over dan is de grote route ook prima. Maar de grote route kent ook een gevaar. Zo worden er af en toe scooters gestolen. Laat je scooter of motorbike daarom alleen achter op plekken waar een vergoeding gevraagd wordt. Dan weet je zeker dat er constant op gelet wordt.

Nadeel: als je een scooter of motorbike wilt huren in Laos is het verplicht je paspoort af te geven. Dat klinkt heel vervelend en naar, maar Miss Noy & Yves Motorbike Rental staat via o.a. Tripadvisor goed aangeschreven…

3 feitjes over het Bolaven plateau


1: Wat betekent Bolaven? Nou, het betekent ‘Plek van de Laven’. De Laven zijn een etnische groep met een geschatte populatie van 50.000 mensen. Zij wonen al eeuwenlang in dit mooie gebied!

2: Paksong, gelegen op het Bolaven plateau is de koffiehoofdstad van Laos! Al sinds 1915, toen de Fransen begonnen met koffieplantages worden hier de koffiebonen geoogst. De Arabica bonen uit het Bolaven plateau staan bekend als één van de beste in de wereld. Op diverse plekken kun je een koffietour doen!

3: Tussen 1950 en 1970, toen de oorlog tussen de Verenigde Staten en Vietnam plaats vond werd dit gebied hevig gebombardeerd vanwege de strategische ligging. Dwaal niet teveel af van de gebaande paden, het zou kunnen dat er hier en daar nog een landmijn verborgen ligt.

Laat een bericht achter

Deze website maakt gebruik van cookies. We nemen aan dat u hier meer akkoord gaat en lees er meer over in het privacybeleid Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Beleid
UA-140023448-1