Pakse, Laos | Historische Reisgids

by Steven
Gepubliceerd: Laatste update:

Pakse is de tweede stad van Laos en telt ongeveer 100.00 inwoners. Het ligt in het zuiden van het land aan de Mekong rivier en is de toegangspoort tot twee bijzonder leuke attracties: de Pakse Loop en Champassak. De Pakse Loop is een tour met de motorbike over het Bolaven Plateau waar je prachtige watervallen, koffieplantages en een schitterende natuur kunt vinden. Champassak is een oude ruïne uit de de negende eeuw die behoorde tot het Khmer-Rijk. Beide zijn absolute aanraders en hiervoor dien je zeker 3 dagen voor uit te trekken. In Pakse zelf kun je een bezoek brengen aan leuke marktjes en tempeltjes. Op naar Pakse…!

Wat wil jij weten over Pakse in Laos?


Bezienswaardigheden – 3 x zien en doen in Pakse


Pakse bezoek je vooral om de de bekende tocht over het Bolaven Plateau te doen. Hieronder een korte beschrijving van andere bezienswaardigheden in en rondom de omgeving van Pakse.

1. Pakse Loop

Ben je gek op watervallen en een prachtige natuur? Dan is een tour naar het Bolaven Plateau echt iets voor jou! Deze tocht van 2, 3 of 4 dagen op de scooter is een prima mogelijkheid om de schitterende omgeving te verkennen. Naast watervallen en prachtige uitzichten kom je ook koffieplantages tegen en kun je heerlijk zwemmen en ontspannen bij de diverse watervallen. En als je dan toch bezig bent kun je nummer 2 ook wel even meepakken!

Ben jij van plan om de Pakse Loop te gaan doen? Lees dan het artikel over de Pakse Loop voor meer informatie en voor een impressie van deze prachtige tour met de motorbike

2. Champassak

50 kilometer ten zuiden van Pakse bevinden zich de ruïnes van Champassak. Sommige van deze tempels zijn wel meer dan 1000 jaar oud en staan daarom ook op de Unesco Werelderfgoedlijst. Trek hier gerust een tijdje voor uit en eventueel is er de optie om in Champassak, een plaatsje aan de Mekong rivier te overnachten.

3. Wat Luang Tempel

Aan de Sedone rivier in het centrum van de stad staat de Wat Luang Tempel. Mocht je tijd over hebben en graag nog iets willen zien dan is dit eventueel een optie. Het is één van de grootste van de stad en werd gebouwd in 1935. Het doet nu dienst als school voor monniken.

Accommodatie – Waar te verblijven in Pakse?


Voor Pakse ga je vooral om de het Bolaven Plateau te verkenne! Of je moet een tussenstop nodig hebben, maar van een bruisende stad is absoluut geen sprake. De meeste toeristen verblijven in het centrum, omdat ze daar een tour kunnen regelen naar het Bolaven Plateau of Champassak. Gelukkig beschikt het centrum over een ruim aanbod van hotels en guesthouses.

Tip: Voor leuke souvenirtjes of lekker eten ga je naar de Talat Dao Heuang market 1 kilometer ten oosten van het centrum. Deze markt behoort tot één van de grootste van het land en hier kun je lekker Laotiaans eten krijgen of souvenirtjes kopen.

Op zoek naar accommodatie in Pakse? Check hier de mogelijkheden

Vervoer – Hoe kom je in Pakse?


Vliegtuig: Pakse International Airport ligt 3 kilometer ten noorden van de stad. Het wordt gebruikt voor vluchten binnen Laos, zoals naar Vientiane en Luang Prabang, maar ook voor vluchten naar Bangkok, Ho Chi Minh City en Siem Reap. De beste manier om de centrum van de stad te bereiken is per tuktuk of per taxi.

Bus: Pakse heeft een aantal busstations die niet altijd even goed georganiseerd zijn. Voor de beste informatie ga je naar Miss Noy Motorbikes. Zij kunnen namelijk bustickets voor je regelen en dan word je ook nog opgehaald. Voor het beste gemak vraag je om een VIP-bus aka nachtbus naar Vientiane. Daarnaast is er nog het 8km Southern Bus Station (8km ten oosten van het centrum) voor bestemmingen naar het zuiden en oosten. In het noordelijke busstation, 7 kilometer ten noorden van het centrum vertrekken bussen naar Vientiane.

De bus naar Thailand?
Vanaf het 8 km Bus Station, 8 kilometer ten oosten van de stad vertrekken er bussen en of minivans naar Thailand. Tevens komen deze ook voorbij het Kiengkai Bus Station, 2,5 kilometer ten oosten van het centrum om vervolgens naar de Thaise grens te gaan. Voor meer informatie bezoek Miss Noy voor verdere uitleg.

Volgende bestemming in Laos? 


Voor het zuiden ga je richting Si Phan Don, oftewel de 4000 eilanden. Dat is het zuidelijkste gedeelte van Laos. Ga je nog meer naar beneden dan kom je terecht in Cambodja voor o.a. Kratie, Phnom Penh of Ban Lung. Voor het noorden ga je richting Thakhek, waar je de prachtige Thakhek Loop kunt doen. Tot slot is het ook mogelijk om de bus te pakken naar Ubon Ratchathani in Thailand.

Heb je nog meer leuke tips, opmerkingen of ideeën over Pakse in Laos? Laat gerust hieronder een bericht achter.

Laat een bericht achter

Deze website maakt gebruik van cookies. We nemen aan dat u hier meer akkoord gaat en lees er meer over in het privacybeleid Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Beleid
UA-140023448-1