Het War Memorial of Korea in Seoel is het meest fascinerende museum van Zuid-Korea. Als je alles te weten wilt komen over de Koreaanse Oorlog (1950-1953), dan ben je hier op het juiste adres.
Wat weet je eigenlijk over de Koreaanse Oorlog? En waarom is het War Memorial of Korea een absolute aanrader om te bezoeken? In dit artikel lees je er alles over. Tot slot vind je hier praktische informatie over openingstijden, tickets en hoe je er komt.
In dit artikel over het War Memorial of Korea, Seoel
- Geschiedenis – Waarom is een bezoek aan het War Memorial of Korea historisch gezien interessant?
- Hoe is de situatie tussen Noord en Zuid-Korea onstaan?
- De Koreaanse Oorlog van 1950-1953
- Een bezoek brengen aan het War Memorial of Korea?
- Praktische informatie: Tickets, openingstijden en hoe kom je er?
Dit artikel over het War Memorial of Korea bevat affiliate links. Dit betekent dat je als je een boeking maakt via één van de links op deze website, Travel4history daar een kleine vergoeding voor krijgt. Dit kost jou overigens niks extra!

Geschiedenis – Waarom is een bezoek aan het War Memorial of Korea historisch gezien interessant?
Het War Memorial of Korea geeft een fantastisch inkijkje in de Koreaanse Oorlog. Wij noemen deze oorlog ook wel de Vergeten Oorlog, omdat er te weinig aandacht aandacht was voor wat zich hier afspeelde. Toch is de situatie ten opzichte van de oorlog van toen nog bijzonder actueel. Tot op de dag verscheurd het Korea, want sinds 1953 kennen we een Noord-Korea en een Zuid-Korea.

Bron: Wikipedia
Hoe is de situatie tussen Noord en Zuid-Korea ontstaan?
Van 1910 tot aan het einde van de Tweede Wereldoorlog in 1945 was Korea een kolonie van Japan. Maar hoe moest het nou verder met Korea? Op een conferentie in december 1945 besloten de Russen en de Amerikanen dat het land bestuurd zou moeten worden door een speciale commissie. Maar hoe dat eruit zou zijn, daar raakten ze het niet over eens. Daarom besloten de Amerikanen het zuiden van het land onder militair bestuur te plaatsen. En Rusland stelde Kim Il-Sung (1912-1994 en je weet wel, de opa van de huidige leider Kim Yong-Il) aan voor het noordelijk deel van Korea.
Belangrijk is om te vermelden dat na de Tweede Wereldoorlog ook de Koude Oorlog begon tussen Rusland en Amerika. Beide stonden elkaar naar het leven. Het was geen echte oorlog, maar het scheelde maar een haartje of het was een echte oorlog geworden. Het Russische Communisme stond tegenover het Amerikaanse Kapitalisme.

Bron: Wikipedia
De Koreaanse Oorlog van 1950-1953
Het conflict in Korea kreeg geen oplossing. Sterker nog, het mondde in 1950 uit in een oorlog. Het was Noord-Korea dat onder leiding van Kim Il-Sung (1912-1994) en met toestemming van Stalin (Rusland) het zuiden binnenviel. Zuid-Korea en de Amerikanen werden totaal verrast. De Noord-Koreanen drongen door tot aan de grenzen van de havenstad Busan in het uiterste zuidoosten van het land.

De oorlog kantelde op 10 september 1950 toen het zuiden een verrassingsaanval pleegde ten westen van de hoofdstad Seoel. Deze aanval staat ook wel bekend als de Slag bij Incheon. Noord-Korea werd met behulp van de Verenigde Naties, waaronder ook Nederland teruggedrongen tot zowat de Chinese grens.
Maar toen schoten de Chinezen de Noord-Koreanen te hulp en drongen ze de troepen van Zuid-Korea en de Verenigde Naties terug naar de grens zoals we die nu kennen. Deze staat ook wel bekend als de Demilitarized zone. Sinds 1953 zijn er genoeg conflicten tussen beide Korea’s geweest, maar lijkt een oplossing voor een Verenigd Korea ver weg.

Een bezoek brengen aan het War Memorial of Korea?
Hierboven las je een korte introductie over de Koreaanse Oorlog, zodat je op grote lijnen weet hoe deze oorlog verliep. Voor een uitgebreide uitleg verwijs ik je graag naar het War Memorial of Korea.
En bezoek begint al buiten, want hier vind je een groot aantal wapens, materiaal en militaire voertuigen die tijdens de oorlog gebruikt werden.

Daarnaast vind je zowel binnen als buiten een aantal plekken waar stilgestaan wordt bij de slachtoffers van deze oorlog. Eén voor één zijn deze monumenten indrukwekkend te noemen.
In het museum tref je meer dan 10 zalen aan die stuk voor stuk op een duidelijke en makkelijke manier uitleg geven over de Koreaanse Oorlog. Daarnaast vind je er genoeg voorwerpen, zoals de auto van de Noord-Koreaanse leider Kim Il-Sung.

Praktische informatie voor een bezoek aan het War Memorial of Korea
Ben je van plan een bezoek te brengen aan dit museum? Verstandig! Het is een indrukwekkend museum waar je meer te weten komt over de geschiedenis van Korea van de afgelopen 100 jaar.
Tickets: Het museum is gratis te bezoeken. Trek er zeker een halve middag voor uit, maar als je echt geïnteresseerd bent en meer wilt weten, neem er dan langer de tijd voor.

Openingstijden: Het War Memorial of Korea is op maandag gesloten. De rest van de week kun je het museum bezoeken tussen 9.30 en 18.00 uur.
Hoe kom je er? De Metro is de beste manier om bij het museum te komen. Vanaf Samgakji Station (lijn 4 en 6) ben je binnen 5 minuten bij het museum.
Misschien ook interessant?
- DMZ Tour | Breng een bezoek aan de strengst bewaakte grens ter wereld
- Olympisch Park | Herbeleef de Olympische Zomerspelen van 1988
En wat vond jij de War Memorial of Korea in Seoel, Zuid-Korea? Laat gerust hieronder een reactie achter
Handige Websites Seoel & Zuid-Korea
- Accommodatie Seoel: Agoda, Booking, Hostelworld
- Tickets & Tours: GetYourGuide Ontdek Seoel
- Vliegtickets Zuid-Korea: Vliegtickets.nl
- Huurauto: Rental Cars
- Reisorganisaties naar Seoel: Djoser
- Reisgidsen Zuid-Korea: Reisboekwinkel De Zwerver