Kampot, Cambodja | Historische Reisgids

by Steven
Gepubliceerd: Laatste update:
Home » Cambodja » Kampot – Historie, bezienswaardigheden & reistips

Kampot is een slaperig stadje in het zuiden van Cambodja. Het centrum van de stad kenmerkt zich door een Franse koloniale bouwstijl, maar heeft op een kleine wandeling na niet heel veel te bieden. Daarvoor moet je toch echt de omgeving verkennen en dat is bijzonder leuk.

Zo kun je een dagtrip maken naar Bokor Hill en daar watervallen een aantal koloniale vervallen gebouwen bekijken. Of je brengt een bezoek aan een paar grotten en neemt een kijkje op één van de peperplantages die er in de omgeving te vinden is. Dat laatste is zeker een must, want de zwarte peper uit de regio was vroeger geliefd over de hele wereld. Op naar Kampot…!

Bokor Hill Station in Cambodja
Bokor Hill Station is een absolute must en een leuke dagtrip vanaf Kampot

Handige websites Kampot & Cambodja


Deze reisgids over Kampot bevat affiliate links. Dit betekent dat je als je een boeking maakt via één van de links op deze website, Travel4history daar een kleine vergoeding voor krijgt. Daar zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden!

Geschiedenis – Wat maakt Kampot historisch gezien interessant voor een bezoek?


Hedendaags Kampot bestaat vooral uit Franse koloniale huizen die tijdens de Franse overheersing (1863-1953) zijn gebouwd. Vanwege het historische centrum wil de Cambodjaanse overheid deze aanmelden voor de Unesco Werelderfgoedlijst. Dat alleen al geeft toch aan hoe historisch belangrijk dit stadje was, of niet soms?

Voor de Franse koloniale periode werd Cambodja geregeerd door zwakke koningen. Kampot is ontstaan rond 1770 en bestond uit inwoners uit China, Vietnam, Thailand, Maleisiërs en noem het maar op. Rond 1850 was het de belangrijkste havenstad van Cambodja. Het ligt dan wel 5 kilometer van de zee, maar de rivier Preaek Tuek Chhu was een belangrijke manier om handel te drijven.

Tijdens de Franse koloniale periode verloor Kampot aan waarde als een belangrijke havenstad. De handelsroute verliep vooral via Saigon. Toch werd de regio rondom het stadje belangrijk voor de productie van o.a. rijst en peper. Nog steeds vind je hier de beste vruchtbare grond van Cambodja. Wist je dat de peper van Kampot tot één van de beste ter wereld behoort? En wist je dat Durian, je weet wel, dat lekkere stinkende fruit, hier ook volop geproduceerd wordt?

Een reis naar Kampot is niet alleen een bezoek brengen aan het historische centrum van de stad. Nee, het is ook een bezoek brengen aan de prachtige omgeving: de plantages, het prachtige Damrei gebergte of wil je meer een bezoek brengen aan het strand? Vanuit Kampot kan het allemaal!

Misschien ook interessant?


Laat een bericht achter

Deze website maakt gebruik van cookies. We nemen aan dat u hier meer akkoord gaat en lees er meer over in het privacybeleid Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Beleid
UA-140023448-1