Kiso Vallei Reisgids | Ontdek het Traditionele Japan

by Steven
Gepubliceerd: Laatste update: Leestijd: 3 minuten
Home » Japan » Kiso Vallei Reisgids – Historie, Bezienswaardigheden & Reistips

De Kiso Vallei ligt in de provincie Nagano en Gifu en is een prachtige regio waar je nog het echte traditionele Japan kan ervaren. Vroeger was deze vallei onderdeel van één van de twee looproutes tussen Tokio en Kioto. Die route, de Nakasendo Trail is een leuke wandeling door de prachtige natuur en langs leuke dorpjes.

En een aantal van deze dorpjes zijn zo ingericht dat je al gauw het gevoel krijgt alsof je 200 jaar terug in de tijd bent. Alleen daarom is een bezoek aan deze regio meer dan de moeite waard. Ben je er klaar voor om meer te weten te komen over het traditionele Japan? In deze reisgids over de Kiso Vallei lees je er meer over.

In deze reisgids over de Kiso Vallei


De mooie omgeving van de Kiso Vallei

Handige websites Kiso Vallei & Japan


Deze reisgids over de Kiso Vallei bevat affiliate links. Dit betekent dat je als je een boeking maakt via één van de links op deze website, Travel4history daar een kleine vergoeding voor krijgt. Daar zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden!

Historische feitjes – Wist je dat…?


  • Tussen 1603 en 1868 dit één van de twee belangrijkste looproutes was tussen Tokio en Kioto? De andere route verliep langs de kust en was een stuk makkelijker te lopen.
  • Er in de Kiso Vallei 11 postdorpjes waren waar de samoerai kon overnachten? Een paar van deze dorpen bestaan nog steeds, waaronder Magome en Tsumago.
  • De Nakasendo Trail meer dan 500 kilometer lang was en dat je daar lopend meer dan 100 uur over deed?  
Geschiedenis van Nakasendo in Japan
Een mooie historische foto van het traditionele Japan

Bezienswaardigheden – Wat te doen in de Kiso Vallei?


Veruit de meeste toeristen die de Kiso Vallei bezoeken doen dit om een deel van de Nakasendo Trail te lopen. Zo is de route tussen Magome en Tsumago redelijk populair en ook voor de niet geoefende toerist makkelijk vol te houden. De route is namelijk maar 8 kilometer en hoewel er hoogteverschillen zijn is deze niet heel zwaar te noemen.

De Trail begint in het traditionele plaatsje Magome, wordt onderweg goed aangegeven en eindigt in het net zo traditionele Tsumago. Onderweg kun je pauzeren bij een café waar ze thee schenken en tijdens de loop geniet je van de prachtige natuur van deze vallei. Wil je meer weten over deze wandeling? Lees er dan meer over in het artikel Nakasendo Trail | De historische weg van de Samoerai.

Het prachtige traditionele plaatsje Magome in Japan
De traditionele Edo huizen in het plaatsje Magome in de Kiso Vallei

Accommodatie – Waar te verblijven?


Heb je tijd over en wil je graag in een traditioneel dorpje overnachten? Dan zijn er genoeg mogelijkheden. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om bij de VVV in Magome jouw koffer of backpack af te geven en wordt deze tegen betaling naar Tsumago gebracht. In Tsumago kun je dan een leuke Ryokan, een traditioneel hotel overnachten. Als je nog meer van de Nakasendo Trail wilt lopen kun je ook de plaats Narai bezoeken. Dit is het grootste dorp van de regio, maar ziet er net zo leuk en traditioneel uit al Magome en Tsumago.

De prachtige Kiso Vallei in Japan

Vervoer – Hoe kom je er?


De Kiso Vallei is het beste te bereiken met de trein. Vanaf Nagoya vertrekt de JR Shinano Limited Express met als eindstation Nagano. Tussendoor stopt de trein op de haltes Nakatsugawa (voor Magome), Nagiso (voor Tsumago), Kiso-Fukushima, Narai en Kiso-Hirasawa. Om in Magome en Tsumago te komen moet je gebruik maken van een bus, maar deze ritten duren hooguit 30 minuten.

Volgende bestemming in Japan?


Nu je het echte Japan hebt ervaren is het tijd om verder te gaan. Richting het noorden ga je de Japanse Alpen verkennen en kom je de steden Matsumoto en Nagano tegen. Voor het zuiden ga je naar Nagoya en dat is de tussenstop voor steden in het westen van Japan, zoals KiotoOsaka en Nara. Voor het oosten ga je verder naar de heilige berg Fuji of naar de moderne hoofdstad van het land, Tokio.

Heb jij nog meer tips, ideeën en opmerkingen over de Kiso Vallei in Japan? Laat dan gerust hieronder een bericht achter.

Laat een bericht achter

Deze website maakt gebruik van cookies. We nemen aan dat u hier meer akkoord gaat en lees er meer over in het privacybeleid Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Beleid
UA-140023448-1